Successos

policial

Assalten el Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols

Dos lladres atraquen la sucursal a l'hora del tancament amb una arma de foc i lliguen l'únic empleat

Detinguts quatre romanesos per dos robatoris en una bugaderia i un bar de Figueres

Uns lladres van assaltar ahir al migdia la sucursal del Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols. Els fets van tenir lloc a l'hora del tancament de l'entitat, pel volts de les dues del migdia, a la plaça del Firal, en ple rovell de l'ou del municipi garrotxí. Dos homes encaputxats van entrar a l'entitat bancària i van sorprendre l'únic empleat que en aquell moment era allà, quan ja no havia cap client dins. Empunyant una arma de foc o una que ho semblava, van obligar el treballador a donar-los tots els diners. En vista de les amenaces i l'agressivitat dels delinqüents, finalment l'home, a la força, va haver d'accedir a les seves peticions, i els atracadors es van poder endur diners en metàl·lic. Abans de la seva fugida, però, els individus van lligar el treballador perquè no pogués donar l'avís a les autoritats.

Un cop els assaltants van poder fugir del lloc dels fets, l'empleat –que no va resultar ferit– es va poder deslligar i va trucar a la policia, que immediatament es va desplaçar a l'entitat bancària. Des del primer moment, els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu especial amb diversos controls a les carreteres per atrapar els lladres. Tot i que se sap del cert –pel testimoni del treballador– que els autors de l'atracament eren dos individus, la policia no descarta que hi hagués un tercer còmplice que els estigués esperant a l'exterior del banc amb un cotxe per facilitar-los la fugida. Ahir al vespre els Mossos encara no havien pogut localitzar i detenir els responsables de l'atracament.

Robatoris a Figueres

Els que sí que van poder enxampats els Mossos són quatre lladres romanesos que van ser detinguts el dia 21, quan dos d'ells van ser sorpresos mentre robaven a l'interior d'una bugaderia de Figueres. Els fets van tenir lloc a dos quarts de tres de la matinada, quan els agents van tenir coneixement que uns individus havien entrat a robar a la bugaderia, i, en arribar al lloc, van trobar una de les finestres forçades i van sentir veus dins l'establiment. Llavors van trobar els dos homes, que s'havien amagat en un fals sostre al qual havien accedit desplaçant unes plaques. Aleshores el fals sostre va cedir i els lladres van caure a terra. A partir de la detenció dels dos individus i de les investigacions posteriors, la policia va poder identificar i detenir dues persones més relacionades amb el mateix robatori.

Els agents van descobrir, a més, que tres dels detinguts podien ser autors també d'un robatori en un bar de Figueres –els lladres hi van entrar fent un forat a la paret–, ocorregut el 24 de maig, per la qual cosa se'ls va imputar també aquest fet. Els quatre detinguts, tots els quals tenien antecedents, van passar a disposició judicial el 22 de juliol i el jutge va decretar ingrés a la presó per a dos d'ells, mentre que els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.

També a Palau-saverdera

D'altra banda, l'1 de juliol dos lladres van intentar atracar fent servir una pistola una sucursal de La Caixa a Palau-saverdera. Segons explica l'ACN, quan faltaven pocs minuts perquè l'entitat tanqués, els dos individus, que anaven a cara descoberta, van entrar a la sucursal i van amenaçar un dels treballadors. Fins i tot, en aquest cas, van arribar a colpejar-li el cap amb la culata de l'arma i li van fer un petit trau. Un testimoni que va presenciar l'entrada dels lladres a l'entitat va ser qui va alertar la policia. En aquella ocasió, els dos atracadors no van tenir temps d'arreplegar els diners i van fugir.

LA XIFRA

2
dels detinguts
a Figueres ja han ingressat a la presó; en canvi, els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.