Successos

successos

Detingut per robatoris en cases de Ripoll i Campdevànol

L'acusat, de 23 anys i veí de Ripoll, va saquejar en sis mesos masies, un magatzem i garatges particulars

La policia va localitzar part dels objectes sostrets abandonats enmig d'un camp

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de juliol un jove de 23 anys acusat de saquejar diversos domicilis del Ripollès entre els mesos de gener i juny. L'arrestat hauria actuat a Campdevànol, al nucli disseminat de Sant Roc i a Ripoll. La policia li imputa dos robatoris a l'interior d'habitatges, un en un cobert d'un mas, cinc en garatges individuals i un furt en una masia. A Ripoll, que és on resideix, n'hauria perpetrat quatre. El primer va tenir lloc en un magatzem independent d'un mas, on va esbotzar la porta i va sostreure una serra radial i tubs de coure. Els tres restants van ser en masies. Hi va irrompre posant en pràctica el mateix modus operandi i es va endur una desbrossadora, una motoserra, productes d'higiene personal, una càmera de fotos, dos teleobjectius i una espasa japonesa. D'altra banda, a Campdevànol, se sospita que va forçar el pany de cinc pàrquings particulars i es va apropiar un generador, una polidora, una motoserra, un televisor i un videojoc.

Durant la inspecció ocular a la zona, els agents van localitzar part d'aquests objectes abandonats en uns camps propers. A través dels diferents indicis, els membres de la unitat d'investigació van aconseguir identificar el suposat autor dels robatoris. L'acusat, de nacionalitat espanyola, va ser arrestat a Ripoll. La policia li atribueix vuit delictes de robatori amb força i una falta de furt. El jove, a qui consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat de guàrdia de la capital del Ripollès.

A la mateixa comarca, un espectacular operatiu desplegat pels Mossos va permetre atrapar, a finals de l'any passat, sis integrants d'una banda que havia comès divuit robatoris en dos mesos. Van ser arrestats una dona i cinc homes de nacionalitat romanesa, veïns de Barcelona i amb antecedents. Circulaven en un vehicle quan van ser aturats en un control, a Sant Pau de Segúries. Els ocupants van baixar i van marxar corrents, tres en direcció al riu i un cap a la muntanya. Dos van ser enxampats in situ i els altres dos es van escapar. A partir d'aquí, es va muntar un ampli dispositiu, en què fins i tot es va enlairar un helicòpter per intentar albirar-los des de l'aire. Un dels fugitius va ser detingut finalment en un control a l'N-260 i l'altre va ser localitzat per l'helicòpter, des d'on se'l va veure amagat en un mas de Sant Joan de les Abadesses. Mentre es feia la recerca, la policia local de Ripoll va parar dos còmplices més. Estaven al darrere de robatoris en hostals, estancs, comerços, domicilis i bars, i van intentar sostreure dos turismes, a Camprodon, Llanars, Vilallonga, Setcases i Sant Pau de Segúries.

Les xifres
8
delictes
de robatori amb força i una falta de furt imputa la policia a l'acusat, que arrossega antecedents.
2
teleobjectius,
un televisor, una espasa japonesa i dues motoserres formen part del material que es va endur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.