Successos

successos

Localitzen sa i estalvi el desaparegut a Llorà

També va finalitzar dilluns amb èxit la recerca d'un menor de 15 anys a Roses

José González Hernández, l'home de 78 anys que va desaparèixer diumenge a Llorà, va ser rescatat ahir enmig d'una zona plena de bardisses, d'on no podia sortir. També es va aturar la recerca d'un menor de qui s'havia perdut la pista dilluns a Roses ja que, unes hores més tard, va trucar per telèfon al seu pare dient que era en un bar d'Empuriabrava.

En el primer cas, els familiars de González van donar la veu d'alerta a dos quarts de set de la tarda. L'home és originari de Granada, si bé resideix a Sant Sebastià. Estaven passant uns quants dies amb la seva esposa a les comarques gironines, on s'hostatjaven a casa d'una germana de la dona, a la urbanització Vall de Llémena de Llorà. Poc abans de desaparèixer, González volia penjar un quadre al domicili de la seva cunyada. Va demanar un trepant, però, quan li van dir que no en tenien, es va enfadar i va marxar, a dos quarts de dues del migdia.

Un particular va trucar dilluns a tres quarts de dotze de la nit al 112 per avisar que sentia els crits d'una persona a prop de casa seva –uns apartaments rurals situats a tocar de la GI-531, a l'altura del quilòmetre 13–. Hi van acudir cinc dotacions dels bombers, sis patrulles dels Mossos i el SEM. Els efectius van poder establir contacte verbal amb l'home. Era en un indret de molt difícil accés, a la serra de la Boratuna. Finalment ahir, poc després de les set del matí i amb l'ajuda de la llum del dia, van aconseguir arribar fins on era. Estava conscient i orientat, si bé va ser traslladat a l'hospital Trueta. D'altra banda, dilluns a la nit va ser trobat el menor de 15 anys d'origen rus que està amb els seus pares de vacances a l'Alt Empordà, on estan instal·lats al càmping Les Dunes de Roses. Un helicòpter va sobrevolar tot el perímetre, es va inspeccionar la primera línia de costa i els mossos van rastrejar diversos camins. El jove, finalment, es va posar en contacte amb el seu progenitor, li va dir que havia marxat per voluntat pròpia i que era a Empuriabrava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.