Successos

tribunals

Recurs contra l'ingrés a presó de l'autor del foc a Portlligat

La lletrada del noi que va ser empresonat per haver causat un incendi amb un petard en demanarà la llibertat sota una fiança de 5.000 euros

Diu que va encendre un artefacte que va trobar a terra

L'advocada del jove de 24 anys i de nacionalitat uruguaiana que va ingressar abans-d'ahir a la presó provisional per haver provocat diumenge passat un incendi a Portlligat presentarà un recurs sol·licitant que pugui sortir en llibertat mitjançant el pagament d'una fiança de 5.000 euros. La lletrada qualifica de contundent i desproporcionada la decisió de la titular del jutjat d'instrucció número 7 de Figueres, que va ordenar l'empresonament del noi, sobretot tenint en compte, segons recalca, que el seu client “va reconèixer els fets des d'un primer moment, no va intentar fugir i tampoc tenia intenció de calar foc, sinó que es va tractar d'un accident”.

Matisa, però, que en la resolució de la jutgessa hi ha pogut pesar el fet que consideri que existeix risc de fuga de l'acusat perquè no té arrelament a la zona. L'advocada, no obstant això, hi afegeix que sembla que s'hagi agafat el jove com a cap de turc perquè encara es tenen molt presents les fatídiques conseqüències dels dos incendis que van afectar l'Alt Empordà el juliol de l'any passat, ja que tant en el que va començar a la Jonquera com el de Portbou van ser originats pel llançament d'una burilla que va quedar mal apagada. “En la resolució judicial de dilluns és probable que hi hagi confluït la circumstància que el mes passat el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Figueres va arxivar les dues causes que s'instruïen pels focs de l'Empordà perquè, malgrat les investigacions, no s'ha aconseguit identificar la persona o les persones que van tirar les burilles. Diumenge, en canvi, es va tenir el responsable i fa la sensació que el seu empresonament va ser exemplar, però la gravetat va ser molt menor: ell va cooperar i no es va ocultar.”

L'incendi es va declarar a quarts de dues del migdia. L'imputat estava de vacances a la zona i s'allotjava en un alberg de Llançà. Quan va ser detingut, va declarar a la policia de Cadaqués que havia anat a caminar per la platja i pel camí de ronda, entre les cales de Portlligat i Calders. Com que una setmana abans havia sigut Sant Joan, va manifestar que es va trobar diverses restes de petards escampades per terra. En va veure un que no havia estat accionat i el va encendre. Es va pensar que no havia esclatat i va seguir caminant. Al cap d'un minut, es va girar i va observar les flames. Es va acostar fins a l'indret que cremava, però ja no va poder sufocar l'incendi i va haver de recular perquè el foc guanyava terreny. Aleshores, sempre segons la seva versió, es va dirigir al capdavall del camí de ronda, d'on no es va moure fins que va arribar una patrulla de la policia local de Cadaqués, que va procedir a arrestar-lo.

LES XIFRES

10
dotacions terrestres
dels bombers i tres mitjans aeris van treballar en l'extinció del foc a Cadaqués.
200
metres
separaven la casa Dalí de les flames. S'imputa a l'acusat un delicte d'incendi forestal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.