Successos

successos

Aïllen gossos a les comarques gironines per un cas de ràbia

Ja hi ha 10 animals en quarantena, en comprovar-se que havien estat en contacte amb un gos contagiat per la malaltia

Un nen va ingressar a l'UCI l'1 de juny per l'atac d'aquest animal, a Toledo

Els agents rurals, veterinaris del Departament d'Agricultura i els Mossos d'Esquadra estan duent a terme una sèrie d'actuacions preventives a les comarques gironines que es van focalitzar inicialment al Pla de l'Estany i que tenen com a objectiu comprovar que no hi hagi persones o animals que s'hagin pogut contagiar de la ràbia pel contacte amb un gos de la raça pitbull que patia la malaltia. Es dóna la circumstància que aquest animal és el mateix que el cap de setmana passat va atacar un adult i tres menors a Toledo, un dels quals va haver de ser ingressat a l'UCI. Els propietaris del gos són una parella de rodamons originaris de Montcada i Reixac. Abans de desplaçar-se amb aquest animal i dos gossos més a la capital de Castella-la Manxa, havien residit una temporada a la demarcació i, més concretament, se sap que havien estat en una històrica casa ocupada de Porqueres. Com que tenen una gran mobilitat i es volia acotar els passos que havien fet, des d'Agricultura se'ls va demanar que els facilitessin un llistat de la gent amb qui havien estat, per veure si cal que segueixin algun tractament o bé si hi ha gossos que s'haurien de vacunar. Tot i que l'actuació es va centrar en un principi a Porqueres, també s'està contactant amb amos de cases de pagès, i el protocol s'ha estès a múltiples municipis, com ara Banyoles, Mieres, Sant Miquel de Campmajor i Maià de Montcal, fins a tocar Besalú –a la comarca de Garrotxa, per ara no s'ha passat d'aquesta població, i no s'han efectuat controls en localitats de més cap amunt–. Mitjançant el dispositiu, els agents rurals ja han aïllat deu gossos. Tot i que a través de les proves que se'ls ha realitzat no s'ha detectat cap símptoma que hagin estat contagiats de la ràbia, s'ha optat per vacunar-los igualment per extremar la seguretat i se'ls té en quarantena al centre de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. El gos malalt de ràbia havia viatjat amb els seus amos al Marroc, on tot apunta que s'hauria infectat. Hi van fer una estada de 4 mesos i van tornar a l'Estat espanyol el 12 d'abril.

LA XIFRA

4
mesos
va estar el gos que tenia la ràbia amb els seus amos al Marroc, on se sospita que s'hauria infectat.

Capturat després de ferir 4 persones

Un menor de dos anys va ser ingressat a l'UCI pediàtrica de l'hospital Verge de la Salut de Toledo després de ser atacat dissabte de la setmana passada pel gos que tenia la ràbia, en un parc. Va patir ferides greus a la cara i va ser operat d'urgència. També a Toledo, l'animal va mossegar i ocasionar lesions lleus a una nena de 6 anys, un nen de 12 i un adult. Va ser capturat i abatut a trets l'endemà a la matinada. Van localitzar els seus propietaris gràcies al microxip que duia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.