Successos

Successos

“El tiet està matant la mama i la tieta”

Quan la policia de Caldes va arribar al domicili de Lola Pajares, la dona encara tenia pols i un caporal li va intentar taponar l'hemorràgia

El 25 de maig, l'agressor no deixava sortir de casa la seva esposa per anar amb la cunyada

“He agafat la meva dona i la meva cunyada i els he clavat una ganivetada al coll.” Mentre era traslladat en una patrulla dels Mossos d'Esquadra fins a la comissaria, l'expolicia municipal de Girona Antonio Alcaraz Sencianes va manifestar espontàniament aquesta frase a un dels agents que, dimarts de la setmana passada, es van encarregar de detenir-lo a l'hospital Santa Caterina de Salt. Aquell dia, l'acusat va sortir a primera hora del domicili on vivia, al carrer de la Tribana de Vilablareix, d'on hauria agafat dos ganivets de la cuina. Al volant d'un Hyundai Matrix, de color negre, es va dirigir a casa del seu germà Miguel i la seva cunyada Lola Pajares. En aquest habitatge, situat al carrer Montseny de la urbanització el Llac del Cigne de Caldes de Malavella, s'hi allotjava des del dissabte anterior als fatídics fets la seva esposa, Isabel Arboleas, que va abandonar el domicili familiar després d'una forta discussió amb ell.

Diversos veïns van veure, ja a un quart de vuit del matí, el cotxe d'Alcaraz donant voltes a l'entorn de l'immoble de la seva cunyada. Una hora i mitja després, Arboleas, Pajares i les seves dues filles, de 6 i 11 anys, van baixar al garatge. Quan es disposaven a agafar l'automòbil de Pajares per portar les menors a casa dels avis materns, la cunyada de l'imputat va comentar que tornava un segon al domicili per agafar una jaqueta i va demanar a la seva filla gran que obrís la porta del pàrquing amb el comandament a distància.

Alcaraz va aprofitar per accedir a la propietat amb el seu vehicle i va estacionar a l'entrada del garatge, obstaculitzant-ne la sortida. Va baixar de l'automòbil amb un ganivet a la mans i es va adreçar a Pajares, que li va requerir: “Antonio, sisplau, que hi ha les nenes al davant.” Ell li va respondre: “Tu calla, que tens la culpa de tot”, ja que la responsabilitzava del fet que la seva esposa Isabel es volgués separar d'ell. I, sense que la seva cunyada tingués possibilitat de reaccionar, li va clavar una ganivetada.

Van baixar aleshores del cotxe les filles de Pajares i la seva tia Isabel, que va aconsellar al seu home: “Antonio, tranquil·litza't. Va, sisplau, tranquil.” Però ell, amb el mateix ganivet, va clavar una punyalada a la seva esposa a la part del pit i una altra al coll. Tot seguit, va tornar a atacar Lola, que va rebre dues ganivetades més al coll i va caure al terra. A partir d'aquí, Arboleas, que també havia quedat malferida, va marxar amb l'acusat, que la va portar en el seu turisme a urgències del Santa Caterina.

Les nebodes van suplicar a Antonio que hi dugués la seva mare, però ell no els va fer cas; i Arboleas no va insistir perquè tenia por que també acabés atacant les nenes. Quan faltaven uns deu minuts per les nou del matí, la filla gran de Pajares va trucar a casa dels seus avis, i va alertar la seva àvia: “Iaia, vine corrents, que el tiet Antonio està matant la mama i la tieta Isa.” A part de l'àvia, a l'immoble hi va acudir ràpidament una germana de la víctima; mentrestant, un veí que havia sentit els crits de les menors des del carrer va avisar la policia local. Quan els agents hi van arribar, Pajares encara tenia pols i un caporal va intentar taponar-li l'hemorràgia amb gases i draps que li va facilitar el mateix veí. Tant els seus esforços com els que van efectuar després els sanitaris malauradament no van tenir èxit per salvar la vida a Pajares, que va acabar morint per les greus ferides que presentava.

D'altra banda, quan el matrimoni va arribar al Santa Caterina, Alcaraz va instar els vigilants jurats a trucar a la policia, per entregar-se. Arboleas va ser intervinguda quirúrgicament, i va rebre l'alta divendres passat. Fa uns dos o tres mesos, ella va comunicar al seu marit que tenia intenció d'iniciar els tràmits per separar-se a causa del deteriorament de la relació. Des de llavors, l'acusat atribuïa la culpa de tot, i de manera reiterada, a la seva cunyada. En la discussió que van mantenir el 25 de maig, el detingut li prohibia que sortís de casa per anar a la presentació d'un llibre a Barcelona amb Lola. Per això, ella va trucar al seu cunyat Miguel i a una amiga, que van anar a l'habitatge, i després de parlar plegats, Arboleas va marxar. I, just el dia abans dels tràgics fets, el matrimoni va xerrar per telèfon tres vegades. En les converses, Alcaraz va insistir a reprendre la relació i ella, com li havia deixat clar altres cops, li va dir que la seva decisió ja estava presa i que no canviaria d'opinió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.