Successos

successos

L'homicida de Caldes va atacar primer la cunyada, a qui culpava de la separació

L'acusat es va enfurismar dissabte passat perquè la seva dona l'havia deixat plantat per anar amb la seva cunyada a la presentació d'un llibre a Barcelona

L'expolicia municipal de Girona Antonio Alcaraz Sencianes, que va ingressar dijous a la presó per haver matat la dona del seu germà, Lola Pajares, i haver ferit greument la seva esposa, Isabel Arboleas, va atacar primer directament la seva cunyada. Quan Pajares va veure dimarts que l'acusat havia entrat al garatge de casa seva, a Caldes de Malavella, li va cridar: “Antonio, sisplau, que hi ha les nenes al davant”, ja que les dues dones estaven a punt de dur al col·legi les filles de sis i onze anys de la víctima mortal. L'arrestat li va respondre textualment: “Tu, calla, que tens la culpa de tot”, al·ludint al fet que la responsabilitzava de la separació amb la seva dona. I, sense que Pajares tingués capacitat de reacció o d'escapar, li va propinar un tall profund al coll.

La dona de l'acusat i les seves nebodes van baixar aleshores de dins del vehicle on estaven, i Antonio va clavar a Arboleas dues punyalades al coll i al pit, mentre li repetia: “Veus, ja t'ho havia dit, no em fas cas.” I, finalment, es va girar una altra vegada cap a la seva cunyada. Li va donar dues punyalades més al coll –on ja hi tenia una ferida oberta– i va caure desplomada a terra.

Li destrossava plantes

Una amiga d'Isabel Arboleas va manifestar que fa uns dos anys havia descobert que la relació del matrimoni no era bona i, a partir de l'estiu del 2012, ella li va dir que tenia el propòsit de separar-se. Alcaraz va augmentar l'agressivitat verbal envers la seva dona i sobretot cap a Pajares i, per causar disgustos a Isabel, a vegades li destrossava plantes i arbres de l'habitatge de Vilablareix on vivien.

Dissabte passat, pels volts de les tres de la tarda, aquesta testimoni va rebre la trucada d'una amiga de la família, que la va informar que el matrimoni estava discutint fortament i que Antonio estava llançant objectes. Va acudir al domicili de la parella, on es va trobar el detingut i un seu germà. El mateix Antonio li va relatar que s'havia enfadat perquè havia quedat amb la seva esposa que aquella tarda anirien a comprar i que els plans s'havien trencat perquè Pajares havia convidat Arboleas a anar a la presentació d'un llibre a Barcelona d'un autor que els agradava molt, i que la seva dona ho havia acceptat.

Mentre aquesta amiga d'Arboleas va estar a casa del matrimoni, també va sentir diverses vegades que Alcaraz culpava la seva cunyada Lola que “ja havia arruïnat la vida del seu germà Miguel i que ara volia arruïnar el seu matrimoni”. D'altra banda, quan l'esposa de l'acusat va marxar de l'habitatge després de la baralla, va trucar al seu home i li va fer saber que havia abandonat el domicili conjugal i que havia decidit separar-se. Hi va afegir que dilluns d'aquesta setmana aniria a parlar amb una advocada i que estava allotjada a casa de la seva cunyada Lola, on Alcaraz es va presentar dimarts al matí i va atacar les dues dones.

Tres ganivetades al coll

Els resultats de l'autòpsia a Pajares han confirmat que va morir degollada. Presentava tres talls al coll que Alcaraz li hauria fet amb un ganivet de cuina d'uns 40 centímetres de fulla. Els Mossos d'Esquadra el van localitzar al garatge de casa de la víctima. I, en l'escorcoll al cotxe amb què l'expolicia es va dirigir allí, van trobar-hi una destral, un altre ganivet i una pedra per afilar.

El funeral es va celebrar ahir a les sis de la tarda al tanatori de Girona. Unes quatre-centes persones van assistir a la cerimònia, que es va iniciar i finalitzar amb cançons d'Alejandro Sanz, que era l'artista preferit de Pajares. Tres cosines i la seva germana Vanesa van tenir unes emotives paraules a “Loles”, que és com sempre l'havien anomenat afectuosament. Van recordar que era “una dona amb totes les lletres”, vital, alegre, tenaç, i que sempre “feia el que pensava que havia de fer”. Hi van afegir que era “una gran persona”, que “irradiava llum” i que, per la seva valentia, “va morir per defensar el que creia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.