Successos

tribunals

Presó sense fiança per a l'acusat de matar la cunyada i ferir la dona a Caldes

Li imputen els delictes d'assassinat i assassinat en grau de temptativa amb l'agreujant de parentesc

L'expolicia es va acollir al seu dret a no declarar

La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners va ordenar ahir presó provisional sense fiança per a Antonio Alcaraz Sencianes, l'expolicia municipal de Girona que dimarts va matar d'una ganivetada al coll la seva cunyada, Lola Pajares, i va ferir la seva dona, Isabel Arboleas, a Caldes de Malavella. La fiscal que porta el cas, Sandra Fajil, acusa el detingut dels delictes d'assassinat i assassinat en grau de temptativa amb l'agreujant de parentesc. Assistit per l'advocat Jordi Corominas, Alcaraz es va acollir al dret a no declarar, tal com va fer dimarts davant dels mossos de la comissaria de Vista Alegre de Girona, on va ser conduït després de ser arrestat.

La compareixença d'ahir va començar passades les tres de la tarda i es va allargar poc més de mitja hora. En la sortida dels jutjats, Corominas va argumentar que el seu client havia preferit guardar silenci perquè “està commocionat per la gravetat dels fets”: “Es troba en estat de xoc. Declararà més endavant, quan estigui en una situació de més tranquil·litat i serenitat.”

A més de la fiscal i el lletrat de l'arrestat, a la vista també es va personar com a acusació particular Anna Tomàs, l'advocada de la dona de l'expolicia, el qual després de l'agressió va agafar la seva esposa i la va portar amb el seu cotxe fins al servei d'urgències de l'hospital Santa Caterina de Salt. Tomàs es va adherir a la qualificació dels fets que va fer la fiscal. De moment, ahir, al cas només hi havia comparegut aquesta acusació particular, ja que la família de la víctima mortal encara no s'havia personat.

Canvi de jutjat

Antonio Alcaraz va ingressar ahir a la tarda al centre penitenciari de Girona. Probablement, la setmana que ve haurà de tornar a passar a disposició judicial. Aquest cop, però, al jutjat de violència sobre la dona de Girona. I és que, com que vivia Vilablareix amb la seva esposa i se li imputa una temptativa d'assassinat per les ferides que li va provocar, el jutjat de Santa Coloma de Farners s'inhibirà a favor del de Girona, que tenint en compte el domicili de la dona és on correspon que vagi a parar la causa. Fins ahir, la instrucció del cas s'havia mantingut sota secret de sumari, però coincidint amb el pas a disposició judicial d'Alcaraz, el jutjat va aixecar el secret de les actuacions. L'home va ser arrestat dimarts al Santa Caterina. Poc abans, havia abordat les dues dones al garatge del domicili de Pajares, al carrer Montseny de la urbanització el Llac del Cigne de Caldes, on Arboleas s'estava des de feia alguns dies, després que marxés de casa per desavinences amb el seu marit.

LES XIFRES

52
anys
té el detingut, veí de Vilablareix. Va treballar a la Policia Municipal de Girona entre el 1986 i el 2006.
2
ganivets i una destral
van comissar els Mossos. El crim va tenir lloc a casa de Pajares, a Caldes de Malavella.

LA FRASE

Antonio es troba en estat de xoc. Es preveu que declari quan estigui més tranquil i serè
Jordi Corominas
advocat de la defensa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.