Successos

TRIBUNALS

Torramadé, acusat de denunciar una falsa extorsió

Rincón diu que Torramadé va usar fraudulentament l'acord amb Amador

Les denúncies encreuades entre l'expresident de la Diputació de Girona Jaume Torramadé i l'aleshores assessora Minerva Amador –que acusa Torramadé d'haver-li fet tocaments en un sopar– van tornar a passar ahir pels tribunals. El jutjat d'instrucció número 3 de Girona, al qual ha anat a parar la denúncia per extorsió que va presentar Torramadé contra Amador, va citar els testimonis d'aquesta causa. N'hi havia tres: el cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant; l'exassessor d'Unió a l'ens Fidel Rincón, i l'advocat barceloní Francesc de Paula (vinculat al partit democristià). Les declaracions dels uns i dels altres van girar al voltant d'una mateixa data: el 15 de novembre de l'any passat. Aquell dia, Amador, el seu marit, Amargant i Rincón es van trobar en un reservat del restaurant del Tir Olímpic de Sant Gregori. Rincón va marxar a mitja reunió perquè tenia un compromís personal. Va assegurar, però, que allò que va voler fer Amador a l'hora de demanar 50.000 euros era “transformar les ofertes que rebia per tapar” els suposats tocaments “amb una liquidació” per tot el temps que li quedava en el càrrec. L'exassessor hi va afegir que, tot i que és cert que a Minerva no li corresponia indemnització –era càrrec de confiança–, va considerar que aquest extrem “és discutible” perquè la seva relació amb la Diputació i amb Unió era semblant a un contracte laboral, ja que “el partit era qui fixava horaris i remuneració”.

No obstant això, va indicar que, un cop les dues parts van arribar a un compromís d'acord i aquest es va posar per escrit, Torramadé va usar “fraudulentament” el document per portar-la als tribunals. “El va utilitzar per presentar una denúncia falsa per una pretesa extorsió”.

Per la seva banda, Amargant va confirmar que Amador i el seu marit van exigir 50.000 euros a canvi de “guardar silenci sobre els suposats tocaments, desvincular-se de la Diputació, no veure més Torramadé ni tenir més tracte amb Unió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.