Successos

successos

Mata la cunyada i fereix la dona

Un expolicia municipal de Girona, Antonio Alcaraz, va degollar ahir a Caldes de Malavella l'esposa del seu germà i va fer un tall al coll a la seva dona

Després de l'agressió, va dur la seva parella amb cotxe a l'hospital de Santa Caterina

Antonio Alcaraz Sencianes, un expolicia municipal de Girona que va agafar la baixa per invalidesa el 2006, va ser detingut ahir pels Mossos d'Esquadra per haver matat la dona d'un seu germà, Lola Pajares, de 38 anys, i haver ferit d'una ganivetada al coll la seva esposa, Isa Arboleas, coordinadora dels agents cívics de Girona. El succés va passar a dos quarts de nou del matí a casa de la cunyada del presumpte agressor, al carrer Montseny de la urbanització el Llac del Cigne de Caldes de Malavella. L'arrestat, de 52 anys i veí de Vilablareix, es va dirigir amb cotxe fins a aquest habitatge, on des de feia uns dies s'allotjava la seva dona. Alcaraz i Arboleas estaven passant una mala temporada, tot i que no hi havia hagut cap episodi entre la parella que fes aventurar aquest desenllaç. Ella tenia clar que es volia separar i, després d'una forta baralla, havia marxat del domicili on vivien i s'havia quedat al dels seus cunyats.

Les dones van ser abordades per Alcaraz quan estaven a punt de sortir del garatge per dur al col·legi les dues filles menors de la víctima mortal, que van presenciar els fets. La filla d'una veïna de la zona va veure arribar l'acusat, que “donava cops de volant al mig del carrer i estava visiblement nerviós”. Com ella, un altre veí va afirmar que “circulava com un boig” i que va passar diverses vegades per davant del domicili del seu germà i la seva companya. Quan es va aturar, es va esperar a fora fins que es va obrir la porta del garatge de l'immoble, a l'interior del qual van començar a discutir amb la seva dona. La cunyada s'hi va interposar per evitar que Alcaraz, que anava armat amb un ganivet, agredís la seva esposa. Durant la baralla, l'home va propinar una ganivetada al coll a la cunyada, que va morir degollada. I, a la seva parella, li va ocasionar amb el mateix ganivet un tall profund a la banda dreta del coll, que en aquest cas no li va afectar cap punt vital.

“No em penso moure”

Després del greu episodi, l'expolicia va agafar la seva dona, que estava perdent força sang, i la va portar amb el seu vehicle fins al servei d'urgències de l'hospital de Santa Caterina, de Salt. Hi van arribar cap a les nou del matí. Alguns testimonis van explicar que ella, malgrat la ferida que presentava, va entrar caminant per ella mateixa, acompanyada de l'home. Quan va ser vista per primera vegada pels sanitaris, Arboleas es tapava el tall del coll amb una mà per taponar-lo i duia la camiseta plena de sang. Quan li van preguntar qui li havia fet la ferida, va respondre que el seu marit. Va ser conduïda a la sala de reanimació, on la van estirar en un llit i li van parar l'hemorràgia. Segons fonts de la investigació, tot i que els sanitaris van comunicar a l'home que no podia estar a la sala mentre atenien la seva esposa, ell els va contestar que no es pensava moure d'allí. Poc després van arribar els Mossos d'Esquadra i se'l van emportar detingut. Pel que fa a Arboleas, va ser intervinguda a la sala d'operacions, on li van cosir la ferida. Es va confirmar que evolucionava favorablement i que la seva vida no corre perill.

Cap denúncia prèvia

La policia va informar que no hi ha cap denúncia anterior d'Arboleas contra Alcaraz.

El govern de la Generalitat va condemnar l'homicidi dilluns d'una dona a Valls i el d'ahir a Caldes de Malavella, on l'Ajuntament ha convocat un minut de silenci avui a les dotze del migdia. Les banderes del consistori també onejaven ahir a mig pal i a les set de la tarda es va celebrar un ple municipal on tots els partits van expressar el condol pels fets.

LES XIFRES

2
filles
menors té la veïna de Caldes morta ahir a mans del seu cunyat. Quan van passar els fets, la víctima estava a punt de dur-les a l'escola.
52
anys
té l'acusat, Antonio Alcaraz. És veí de Vilablareix. La seva esposa va marxar de casa fa uns dies i es va instal·lar a la dels seus cunyats.

LES DATES

1986
Alcaraz
va entrar a treballar a la policia municipal de Girona. La seva esposa és coordinadora dels agents cívics de la ciutat.
2006
L'acusat
va agafar la baixa per invalidesa com a policia. Des de llavors, es dedicava a la lampisteria amb un dels seus cinc germans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.