Successos

successos

Una vaca va des de Colera fins al centre de Portbou i fereix tres persones

L'animal va fer caure a terra un turista francès i una veïna de 35 anys, que van ser evacuats a l'hospital de Figueres

També va ser atesa al CAP una nena

Correbou improvisat a Portbou. Una vaca d'uns vuit-cents quilos que estava pasturant en una muntanya de Colera es va escapar ahir del ramat i del seu pastor, va baixar fins a l'N-260, va continuar caminant durant un tram en paral·lel a la carretera i es va acabar plantant al nucli urbà del municipi veí. Poc abans de les tres de la tarda, una de les primeres persones que es van creuar amb l'animal va ser una dona gran que era al carrer. La vaca es va acostar a la senyora, sense que l'arribés a envestir, i va seguir deambulant. Poc després, els crits d'uns veïns que també hi van coincidir van espantar l'animal, que es va posar nerviós i va fugir corrents en direcció al port. Allí, segons va informar la Cadena Ser, va empaitar un turista francès d'uns 60 anys, que va caure a terra. En un primer moment, va ser atès pels sanitaris del SEM, que es van desplaçar a Portbou amb dues ambulàncies. Va ser evacuat després fins a l'hospital de Figueres, on va rebre assistència per les policontusions lleus que presentava.

Diversos veïns van començar a perseguir l'animal per tal que redrecés el recorregut i tornés a la muntanya. La vaca, però, continuava estant alterada i va protagonitzar alguns incidents més pel centre de Portbou. En aquell moment, hi havia força gent a fora perquè era l'hora que els nens estan a punt d'entrar al col·legi, després de dinar. L'alcalde, Josep Lluís Salas, va explicar que l'animal va trepitjar aleshores el peu d'una noia de 35 anys al carrer Miquel Cabré. La vianant va caure a la vorera, es va fer un fort cop al cap i estava sagnant. Com en l'anterior cas, va ser atesa in situ i, després, també va ser traslladada a l'hospital de Figueres, on li van fer proves per conèixer l'abast de les múltiples contusions.

A la mateixa zona, la vaca va atacar una nena, que va rebre un cop al braç. Tot i que en el pronòstic es va determinar que va resultar il·lesa, la van portar preventivament al CAP. D'altra banda, l'animal va seguir un tros més campant per una zona asfaltada. Al seu darrere hi anaven veïns, el ramader i efectius de la Policía Nacional. Van aconseguir al final encarar-la cap a la muntanya. Ella sola va enfilar el camí en direcció al camp de futbol i, de nou, se'n va anar caminant als camps de pastura.

Reclam de més seguretat

L'animal forma part d'un ramat que passa l'estiu a la vall de Camprodon i, quan allà hi ha neu, el govern català dóna l'autorització perquè pasturin pel paratge del cap de Creus. L'alcalde no recorda que s'hagi produït cap incident igual “en els últims dotze anys, que és el temps que fa que aquest ramat pastura per Colera”. Va avançar que dilluns demanarà a la Generalitat que delimiti bé l'espai de pastura i que doni garanties que els animals no poden escapar-se. “Si estem segurs que no torna a passar, nosaltres no tenim cap problema perquè continuïn aquí. Si no és així, no donarem permís perquè els animals pasturin per tot el terme.” Va comunicar, a més, que dilluns també es reuniran amb el responsable del ramat per tal d'analitzar la situació. El consistori estudia presentar una denúncia, així com la possibilitat d'adherir-se a la reclamació per danys que facin els ferits.

LA XIFRA

2
ambulàncies
del SEM van atendre els ferits. Entre ells, va rebre cops una nena, que va ser traslladada al CAP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.