Un incendi crema més de cinquanta hectàrees agrícoles i forestals al terme de Sarral

Un incendi va cremar ahir a la tarda prop d'una cinquantena d'hectàrees de zona agrícola i forestal a la Conca de Barberà. Mentre l'incendi d'Horta de Sant Joan continuava actiu, el foc va atacar també el terme de Sarral. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís al voltant de dos quarts de cinc de la tarda i, segons informaven, les flames s'haurien originat a escassos metres del punt quilomètric 18 de la carretera C-241d. En l'extinció de l'incendi van participar una trentena de dotacions terrestres i 13 d'aèries i a les 21.30h ja es donava per controlat. Tot i això, les flames van saltar la carretera TV-2015 –en la qual es va tallar durant unes hores la circulació com a mesura de prevenció– en direcció a Biure de Gaià, pedania de les Piles, i van cremar unes 36 hectàrees de vegetació agrícola i una quinzena més de zona forestal.

Molts veïns de la zona es van apropar al lloc dels fets. Un explicava que havia vist com s'iniciava l'incendi i l'altre deia que les flames havien cremat inicialment una parada de cereals en una zona coneguda com la Sort i que després es van propagar muntanya amunt.

Els Bombers de la Generalitat subratllaven que no va ser necessari evacuar cap nucli habitat, i tampoc es tenia constància que cap veí de la zona hagués quedat ferit. De moment encara es desconeixen les causes que podrien haver provocat el foc.