Successos

TRIBUNALS

Nega que intentés matar un home en una granja a Bellcaire

L'acusat declara que es va defensar amb un pal perquè el seu company de feina el volia atacar amb un matxet

Mostafa Errammach, un jove de 29 anys de nacionalitat marroquina, acusat d'intentar matar a cops amb un tub de ferro un company de feina durant una baralla a la granja Tumar de Bellcaire d'Empordà on treballaven, va negar ahir els fets durant el judici i va assegurar que només es va intentar defensar donant cops a l'aire amb un pal de fusta. Aquest cas era la segona vegada que arribava a judici, ja que el desembre passat es va haver de suspendre la vista perquè no es va localitzar un testimoni que es considerava clau ja que havia estat l'únic que havia presenciat la forta discussió que Errammach va mantenir amb Bojang Hatabou, de 28 anys i originari de Gàmbia.

Els fets van tenir lloc el 5 d'agost del 2011. Els dos homes van començar a discutir sobre com s'havia de munyir una de les vaques. A poc a poc la baralla va pujar de to fins que van arribar a les mans. A partir d'aquí, les versions són contradictòries. Per una banda, el principal acusat nega haver colpejat el seu company de feina i només reconeix que es va ajudar d'un pal de fusta per defensar-se. “Jo anava donant cops de pal però no sabia si el tocava o no.” Va sostenir, a més, que Hatabou l'amenaçava amb un matxet: “Ell venia amb un ganivet per tallar-me el coll.”

Així mateix, va negar que, de resultes dels cops, l'altre empleat perdés la consciència i va afirmar que el principal testimoni –un altre treballador de la granja– no va veure la baralla. L'acusat, que està en presó provisional des de l'agressió, també va desmentir que fes servir una barra de ferro per colpejar la víctima, tal com manté el ministeri fiscal.

La versió de l'altre implicat en l'altercat és molt diferent. Hatabou manté que Errammach primer el va colpejar amb les mans i que després va anar a buscar la barra de ferro i el va començar a perseguir. Segons el seu relat, el va sorprendre per darrere i va començar a ventar-li cops al cap. “A partir d'aquí vaig perdre el coneixement i no recordo res més.” Ara bé, va negar que s'hagués defensat amb un matxet –com recull l'escrit del fiscal– i hagués causat talls a l'altre home i va dir que només havia fet servir les mans. L'advocat d'Errammach, Lluís Frigola, demana que se'l condemni per un delicte de lesions.

Un testimoni clau

Després de les seves declaracions, va entrar a la sala l'únic testimoni que va presenciar la baralla. Es tracta d'un treballador que va destacar que va veure perfectament com es van produir els fets. Va relatar que, quan va arribar, els dos homes ja estaven “enganxats” i va veure que Hatabou era a terra mentre, a sobre seu, Errammach li ventava cops amb una barra de ferro “al cap i a tot el cos”. “En Bojang estava com mort i l'altre no parava de picar-lo, jo li demanava que parés que sinó el mataria.”

El fiscal i l'acusació particular mantenen la petició de nou anys de presó per a l'acusat i demanen que indemnitzi la víctima amb 11.411 euros, en considerar que tenia intenció de matar-lo. El lletrat de l'acusat, que inicialment demanava l'absolució del seu client, ara sol·licita que se'l condemni per lesions però que se li apliqui un eximent de legítima defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.