Detinguts per haver robat una gallina, haver-la maltractat fins a matar-la i haver-la llençat degollada a la piscina

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos nois de 15 i 16 anys que el 3 de juliol van robar una gallina en un domicili d'Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès), la van maltractar fins a matar-la i després la van llençar degollada i amb pals clavats als ulls a la piscina municipal de la població. Les detencions es van fer uns dies més tard dels fets, quan un grup de menors –entre els quals hi havia els dos maltractadors– va coincidir a la casa social del poble amb el matrimoni d'avançada edat propietari de la gallina i els joves van mofar-se de la parella amb burles, gestos i sons que imitaven l'animal. Quan l'home els va demanar explicacions, un jove el va colpejar a la cara.

Segons van explicar els Mossos d'Esquadra, els detinguts formen part d'un grup que en els darrers mesos està provocant certa «alarma social» entre els veïns d'Olesa de Bonesvalls. El mateix alcalde del municipi, Pere Pi (CiU), va confirmar ahir a aquest diari que els dos nois detinguts integren un grup «d'entre 25 i 30 joves» que fa temps que fan bretolades a la població. «Ens hem reunit diverses vegades amb ells, però no hem aconseguit res», diu Pi, que afirma que els nois «culpen» l'alcalde i el municipi de la seva actitud. «Diuen que s'avorreixen i que per això actuen així», explica Pi, que tot i això assegura que els joves mai havien arribat tan lluny.

Sis robatoris en pocs dies

D'altra banda, els Mossos han detingut un jove de 22 anys de nacionalitat marroquina com a presumpte autor de 20 faltes i delictes a Sant Quintí de Mediona. El jove, a qui li constaven 19 detencions, va cometre sis robatoris –dos amb violència i un a l'interior d'un domicili– en una setmana. El lladre ha ingressat a la presó per ordre del jutjat número 4 de Vilafranca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.