Successos

successos

Troben morta al riu Ter una veïna de Cervià que estava internada a l'hospital de Salt

Les càmeres de seguretat van gravar com, dijous al matí, va sortir del centre sanitari

El cos no presenta cap signe de violència i es descarta l'homicidi

Assumpció Solé Martí, la veïna de Cervià de Ter que va desaparèixer dijous a Salt, va aparèixer ahir morta al riu Ter, a la zona de les hortes de Santa Eugènia, a Girona. La dona, que tenia 65 anys, feia un mes i mig que estava ingressada a l'hospital Santa Caterina de Salt per seguir una teràpia de desintoxicació de medicaments, després d'haver-ne estat prenent molts anys per prescripció mèdica, i perquè havia experimentat un episodi d'ansietat. Però dijous al matí, sense que ningú sàpiga perquè i sense avisar, la dona va aconseguir sortir de l'hospital.

Segons va explicar ahir el seu fill a aquest diari, Solé no patia cap tipus de demència i es podia tenir una conversa coherent amb ella. No s'explica què va poder passar, ja que mai s'havia escapat ni havia protagonitzat un episodi semblant. “Era una dona molt tranquil·la, amb qui es podia parlar de tot, era coherent”, diu el fill, que ahir, abans que trobessin la seva mare morta, mostrava la seva preocupació perquè des de dijous al matí no havia pres la seva medicació – a base d'ansiolítics i per l'Alzheimer– i aquest fet sí que la podria afectar.

Segons van explicar els familiars, els responsables del centre els van trucar pels volts de les dues del migdia per alertar-los de la situació. Així mateix, el personal del centre els va assegurar que l'havien vista per última vegada a quarts d'onze del matí asseguda en un banc del pavelló S1, del departament sociosanitari en què estava ingressada. L'última pista que es tenia de Solé la van donar les càmeres de seguretat del recinte, ja que revisant les imatges es va poder veure com la dona havia sortit per la porta exterior de l'hospital pels volts de les onze del matí.

Un veí la va localitzar

Però la recerca va acabar 24 hores després de la seva desaparició. Ahir, cap a quarts de cinc de la tarda, un home que passejava al costat del riu Ter va avisar que havia vist el cos d'una dona surant a l'aigua, al costat d'unes bardisses, per la zona del Palau Firal de Girona. Els efectius d'emergència –policia municipal, Mossos i Bombers– es van desplaçar fins al lloc i van poder treure la dona de l'aigua, que duia la mateixa roba que el dia que va desaparèixer i el braçalet de l'hospital. Ara falta practicar-li l'autòpsia, però visualment el cos no presentava cap signe de violència, i, segons fonts policials, o la dona va caure accidentalment al riu o bé es va suïcidar.

Els familiars lamenten i alhora denuncien que la dona s'hagués pogut escapar d'un centre controlat per sanitaris i vigilat amb sistemes de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.