Successos

La petjada del crim

Són els que s'han produït a les comarques gironines el 2012

Va morir el 18 de novembre quan tres encaputxats el van atacar al seu domicili particular a Platja d'Aro

El 24 de gener va ser assassinada a Olot la noia d'origen sikh Manpreet Kaur

El 2 de desembre la premsa va recollir que des del cap d'any s'havien comptabilitzat 16 casos d'homicidi a les comarques gironines, el que suposava un crim cada vint dies, entre els quals hi havia el del president de la FOEG, Jordi Comas, mort quan una lladres van assaltar el seu domicili particular.

La seqüència es va iniciar el primer dia de l'any, quan es van descobrir els cossos d'Oleksandre Platikhina, de 54 anys, i la seva dona, Natalia, al seu pis de Girona. Va seguir el 24 de gener, quan va ser assassinada a ganivetades la noia d'origen sikh Manpreet Kaur, a Olot –el que ha comportat l'empresonament del marit, Ajit Singh, i el germà d'aquest, Gurjeet. I va continuar amb una espiral imparable en què s'han vist implicats homes i dones de la majoria de les nacionalitats presents al nostre país i un caporal dels Mossos d'Esquadra.

Van aixecar especial alarma social la intervenció de la policia catalana que va acabar amb la mort d'Antonio Tirado Valderrama a casa seva, a Olot; l'atac a Antonio Navarro, que va rebre una pallissa brutal mentre obria el bar Tragos de Girona i va morir dos mesos després; l'assassinat amb cinc trets del rus Alexei Propocovhic, a Lloret; el violent final de Lluís Sangrador, veí de la capital de la Garrotxa que va morir d'una seixantena de punyalades que li va clavar Alejandro Fortuño Blasco, o l'atac de Chen Xiaowei, que va matar d'una ganivetada el seu company de feina Siambou Koffi a Frigorífics Costa Brava.

El 18 de novembre, tota la societat gironina va patir una convulsió quan va saber que Jordi Comas, empresari i president de la FOEG, havia mort després de patir un assalt violent al seu domicili de Platja d'Aro. La notícia que va saltar a la premsa dos dies després no tan sols va provocar consternació i indignació en el món empresarial i polític, sinó que els empresaris gironins es van manifestar davant de la seu de la FOEG per mostrar el seu rebuig i demanar un enduriment de penes. Al funeral celebrat al Palau d'Esports de Platja d'Aro, que va quedar petit, van assistir consellers, alts polítics, el president de la CEOE (Joan Rossell), el de la Pimec (Josep González)i els de les Cambres de Barcelona (Miquel Valls), Sant Feliu (Joan Puig) i Palamós (Xavier Ribera). Mentrestant, els Mossos van continuar amb les investigacions per trobar els assaltants, tres homes encaputxats, que es van endur joies i el contingut de la caixa forta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.