Successos

successos

Alarma a la Jonquera per un avís de bomba al Paradise

La policia va desallotjar centenars de persones del macroprostíbul i dels locals propers perquè quatre homes encaputxats i armats amb subfusells van alertar que un cotxe explotaria

El Paradise, el macroprostíbul més gran d'Europa, que va obrir les portes a la Jonquera el 2010, va ser ahir per tercer cop objectiu d'un atac. Els Mossos d'Esquadra van haver de desallotjar el local i els negocis propers després de rebre d'un avís de cotxe bomba. Els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts de nou del vespre, quan dos individus encaputxats i armats amb subfusells van aparcar un turisme, un Opel Astra, just davant del Paradise. Els dos homes van baixar del vehicle i van començar a alertar, en castellà, que el cotxe estava ple d'explosius i que esclataria. Immediatament després, els encaputxats van pujar a un altre vehicle, un Porsche Cayenne, que els acompanyava, i van fugir ràpidament del macroprostíbul. En cap moment els fugitius van dir a quina hora estava programat l'artefacte perquè esclatés. Segons fonts pròximes al cas, en un primer moment, el vigilant de seguretat, que va ser testimoni dels fets, no va donar la menor importància al que havia passat. Però en apropar-se a l'Opel Astra, que el van deixar encès, diu que li va semblar sentir olor de sofre. Va ser llavors quan va donar l'avís al 112.

Restaurants i quines

Un cop van arribar els serveis d'emergència a la zona, el primer que es va fer va ser acordonar la zona i, a més del Paradise, es van desallotjar el restaurant El Mirador –on en aquells moments unes 150 persones estaven celebrant la quina de la Unió Esportiva la Jonquera–, un hotel, l'Esclat, el bingo, camioners, benzineres i altres locals del polígon Mas Morató. En total es van desallotjar prop de 500 persones. Mentre la policia desallotjava el lloc dels fets i una unitat especialitzada en desactivació d'explosius treballava amb el cotxe, la policia catalana muntava controls a les carreteres de la zona per intentar localitzar els quatre individus que havien fugit en el Porsche. La investigació va aconseguir determinar que moments després de l'avís del cotxe bomba, els fugitius van abandonar i cremar el Porsche Cayenne a la zona del cementiri del municipi de Capmany. El vehicle constava com a sostret a Empuriabrava. Les pistes van assenyalar que els quatre encaputxats van fugir en direcció a Roses o Figueres en un tercer vehicle, un Land Rover fosc amb els vidres tintats i amb matrícula francesa. Pels vols de la una de la matinada, el robot dels artificiers va deixar de revisar el vehicle i no hi va trobar cap bomba. Llavors va ser el torn d'un especialista dels Tedax que, amb una armadura, va inspeccionar el vehicle per acabar de confirmar que dins no hi hagués cap explosiu. En l'operatiu també van treballar Bombers, Policia Local, Policía Nacional, SEM, entre altres.

Es tracta del tercer atac que rep el prostíbul des que es va implantar a la Jonquera. El primer va tenir lloc al setembre del 2010, quan s'estava construint l'edifici. Llavors, un grup d'encaputxats van assaltar l'obra, van reduir el vigilant de seguretat i van calar foc a l'edifici.

Fa 12 dies de l'últim atac

L'últim atac va tenir lloc fa escassament deu dies, quan uns vàndals van llançar dos artefactes explosius, un dels quals va esclatar i va ocasionar destrosses en un lavabo. Els autors de l'atac van ser dos homes que van fugir en una motocicleta i que duien el rostre tapat tant amb el casc com amb un passamuntanyes que portaven a sota. Els fets es van destapar després que un empleat del club es va adonar que uns desconeguts havien tirat, des de fora, una motxilla, que va anar a parar en un magatzem. L'home es va alarmar en observar que sortia fum de la bossa i va avisar el vigilant. Afortunadament la reacció del treballador no va ser dirigir-se directament a la motxilla per apagar-la ja que tres segons més tard, just quan es va girar i estava anant a buscar el guarda de seguretat, va esclatar. L'ensurt, però, no va quedar aquí. Quan els dos treballadors es van dirigir a l'entrada, van observar que els mateixos individus hi havien tirat un altre artefacte, que en aquest cas no va explotar.

LA XIFRA

3
atacs
ha tingut el macroprostíbul de la Jonquera en gairebé tres anys, un fins i tot abans que obrís les portes

Apunten a la competència

Fonts pròximes a la direcció del local no s'expliquem per què es produeixen aquests atacs, i l'única raó que hi veuen és que la competència els vulgui mal perquè el macroprostíbul hagi atret clients i prostitutes de la zona, i hagi afectat la clientela d'altres locals pròxims. Fa tres mesos l'actriu Mabel Lozano va liderar una campanya de recollida de signatures per demanar el tancament del Paradise. Aquestes peticions es van fer arribar a través de correu electrònic a l'Ajuntament de la Jonquera i al conseller d'Interior, Felip Puig. En una setmana es van recollir 45.000 firmes. Però responsables del local no hi veuen cap vinculació amb els atacs. Fonts pròximes al cas asseguren que es treballa amb la possibilitat que també es tracti d'alguna xarxa de proxenetes que està en disputa pel tracta que rep per part del Paradise. En aquest sentit, fonts pròximes a la direcció del prostíbul descarten completament que els atacs tinguin qualsevol vinculació amb cap tipus de màfia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.