Successos

tribunals

A judici l'intent d'homicidi en una granja

L'acusat, que munyia vaques a Bellcaire, s'enfronta a 9 anys de presó

Mostafa Errammach, un jove de nacionalitat marroquina que treballava a la granja Tumar de Bellcaire d'Empordà, s'enfronta a una pena de 9 anys de presó per haver intentat matar un company de feina a qui va deixar en coma, el 5 d'agost del 2011. L'acusat i la víctima, Bojang Hatabou, de 28 anys i originari de Gàmbia, s'encarregaven de munyir diàriament les prop de 280 vaques de l'explotació ramadera, situada al camí Mas Rovira. El dia dels fets, Hatabou va dir a l'altre empleat que no feia prou bé la seva feina. Arran del retret, Errammach es va enrabiar i tots dos van començar a discutir. Segons s'especifica en l'escrit de conclusions provisionals del fiscal, la baralla es va iniciar a les nou del vespre, quan estaven als voltants de les instal·lacions. El detingut, de 29 anys, va agafar un pal de fusta de 52 cm de llargada. Es va dirigir al denunciant, que estava d'esquena, i sense que intercanviessin ni una sola paraula en aquell instant, li va propinar presumptament diversos cops al cap.

Inconscient al terra

Errammach es va apoderar, a continuació, d'un tub de ferro, de 140 cm, i Hatabou va empunyar un matxet per defensar-se. Es van agredir mútuament, fins que la víctima va relliscar assetjat pel reguitzell de cops. Va caure, va rebre un fort impacte al cap i va quedar estès al terra, inconscient. Tot i que estava completament indefens, l'acusat va continuar colpejant la víctima al cap mentre cridava “et mato, et mato”, fins que va intervenir un tercer treballador que el va contenir. Com a conseqüència, el ferit presentava, entre altres lesions, un traumatisme cranioencefàlic, contusions al tòrax i al genoll dret. Va estar 14 dies ingressat a l'hospital i un total de 183 de baixa.

L'imputat també va haver de ser atès per ferides al cuir cabellut, en un dit i a les galtes, i reclama ser indemnitzat per les lesions. Errammach va ingressar a la presó de manera provisional per aquesta causa el 13 d'agost del 2011. La fiscalia reclama que se li imposin 9 anys de presó com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i que se li prohibeixi comunicar-se i acostar-se a Hatabou a menys de 1.000 metres durant un termini de 15 anys. El ministeri públic, en canvi, considera que no s'ha d'imposar cap pena al denunciant pel suposat delicte de lesions amb instrument perillós. I, en matèria de responsabilitat civil, es reclama que Errammach indemnitzi el seu excompany de feina amb 11.411 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.