Successos

tribunals

Demanen 7 anys de presó per a quatre acusats de robatoris

Haurien assaltat masies i robat cable de coure a la Selva

La policia els va enxampar ‘in fraganti' en un habitatge

Judici maratonià de nou hores el que es va celebrar ahir al jutjat penal número 3 de Girona, en el qual el fiscal va acusar quatre homes de nacionalitat romanesa d'haver comès furts i robatoris amb força en municipis de la Selva durant la primavera i l'estiu del 2011. Abans del judici, l'acusació sol·licitava una pena de 8 anys de presó per a Vasile Neculoi, Sidor Neculai, Viorel Neculai i Florin Ionut Datcu –que són germans i cosins– per haver comès tres robatoris, dos furts i com a responsables de pertinença a grup criminal. Però finalment, després de celebrar-se el judici, el fiscal va rebaixar aquesta xifra a 2 robatoris i un furt. Basant-se en aquesta modificació, també va rebaixar la petició a set anys de presó.

El fiscal hi treu importància

Segons la versió de l'acusació, els quatre acusats –que estan a la presó– es van posar d'acord l'any 2011 per dedicar-se de forma habitual a l'execució de diversos delictes. El primer dels fets va tenir lloc el 28 de maig, quan els acusats es van dirigir a una masia del veïnat del Pibiller, a Maçanet de la Selva. Segons el fiscal, els lladres van forçar l'entrada de l'immoble, causant “importants desperfectes”, i van sostreure un matalàs i un sac de dormir. Dos mesos més tard, el dia 24 de juliol, pels volts de les 12 del migdia, els quatre lladres haurien entrat en una zona boscosa dels termes de Sant Martí Sapresa i Anglès. Allí, s'haurien enfilat en un pal telefònic i haurien sostret un quilòmetre de cable que donava cobertura a un centenar d'abonats d'Anglès. Part d'aquest cable va ser recuperat a la masia can Gelabert del Bosc.

L'endemà, 25 de juliol, cap a les 7 del matí, segons el fiscal, els acusats es van dirigir a la carretera C-35, i es van apropiar de 700 metres de cable telefònic que donava cobertura a la urbanització Maçanet Residencial Park, afectant 264 abonats. Part d'aquest cable sostret i cremat va ser localitzat en una masia aïllada propera a la GI-512, a Maçanet de la Selva.

L'últim furt que el fiscal els imputa va ser el 26 de juliol a Caldes de Malavella. Aquell dia els Mossos d'Esquadra van ser alertats que sortia fum de la masia can Gelabert del Bosc. Els agents hi van anar i va sorprendre els acusats amb el maleter obert i recollint el cable de coure cremat. A l'exterior de la masia hi havia restes del cable cremat.

Delicte de receptació

Arran de la prova practicada durant el judici, els lletrats Samuel García-Quintas, Raúl García, Marta Valls i Montserrat Magin van sol·licitar l'absolució dels seus clients ja que tota l'acusació es basa en indicis circumstancials i no en proves objectives. Com que la policia només va trobar una empremta dactilar d'un dels acusats en una escena del robatori i els van enxampar in fraganti en el darrer robatori a Caldes de Malavella, els lletrats van sol·licitar alternativament que siguin condemnats per un delicte de receptació.

LA DATA

26.7.11
és el dia
que van ser detinguts els acusats després que els enxampessin carregant coure en un vehicle a Caldes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.