Els forenses aclareixen que el noi que va matar la seva amiga a Ripollet no té cap trastorn mental

No pateix cap trastorn mental i és plenament conscient dels seus actes. Els metges forenses van descriure així Sergio, l'autor confés d'apallissar i degollar la seva companya de classe, Maores, el novembre passat a Ripollet. Segons fonts judicials, ahir, en la darrera sessió del judici a porta tancada contra els dos menors acusats de matar la seva amiga, els psicòlegs i els psiquiatres van descartar que Sergio, de 15 anys, pateixi un trastorn, tal com manté la seva defensa, que assegura que té un cert retard mental i per això sol·licita que el seu càstig es rebaixi dels cinc anys d'internament que demana la fiscal a tres. Els forenses, però, van insistir que la personalitat de tots dos joves s'està creant. De Luis, de 14 anys, els metges van dir que en les seves explicacions no hi ha fabulació i que és un noi influenciable. Els metges també van explicar que és compatible el fet que Luis, tal com diu, veiés el seu amic agredir Maores, i que ell s'apartés i quedés bloquejat davant aquest brutal crim. Tanmateix, l'endemà del crim Luis –segons els Mossos– va xatejar amb Sergio sobre el que havia passat a Maores amb sorna.

La fiscal va mantenir la seva petició que tots dos joves siguin reclosos en un centre de justícia juvenil durant cinc anys, el màxim legal. «La mort d'una filla no té preu», va afirmar la fiscal, que fins i tot va escenificar la seva emoció, segons fonts judicials. Per contra, l'advocada de Luis, Carme Gómez, va insistir que el menor no pot ser castigat com a autor d'un crim que no va veure ni cometre. També va assegurar que la investigació del crim no ha estat acurada perquè no s'han investigat les empremtes que hi havia al pal, trencat en tres trossos després de l'agressió a Maores, ni les petjades de l'escenari del crim, ni l'ordinador de Luis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.