Successos

trànsit

Un ciclista mor envestit per un turisme a Fogars

El conductor del cotxe no va veure l'home perquè era fosc i no duia l'armilla reflectora

Dos ferits greus en un xoc entre un camió i dos turismes que fa tallar nou hores l'eix transversal

Un ciclista va morir ahir al vespre després de ser envestit per un turisme al terme municipal de Fogars de la Selva. Els fets van tenir lloc pels volts de les set del vespre al punt quilomètric 7 de la carretera BV-5122, quan, per causes que encara s'estan investigant, un turisme va atropellar mortalment el ciclista. El sinistre va obligar a tallar la via en els dos sentits de la marxa i a donar pas alternatiu al trànsit. La circulació va quedar totalment normalitzada passades les deu de la nit.

Es tracta del primer accident mortal d'un ciclista aquest any a les carreteres de les comarques gironines. Ahir al vespre encara no havia transcendit la identitat de la víctima mortal, però tot feia pensar que es tractaria d'un veí de la zona. Pel que fa a la investigació de l'accident, s'apunta com a principal la hipòtesis que el conductor del vehicle no va veure el ciclista, ja que aquella hora ja era fosc i el conductor de la bicicleta no duia l'armilla reflectora obligatòria.

Per altra banda, dues persones van resultar ferides greument ahir en un xoc entre un camió que transportava bobines de fil i dos turismes a l'eix transversal, al seu pas per Vilobí d'Onyar. Un dels ferits greus va haver de ser evacuat en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que l'altre va ser traslladat en ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona. Un tercer ocupant d'un dels vehicles va ser evacuat també amb ambulància al Josep Trueta, i el seu pronòstic és lleu. L'accident va tenir lloc quan passaven pocs minuts de tres quarts de dotze del migdia a la C-25, que va haver de ser tallada al trànsit nou hores, fet que va obligar a fer desviaments per l'N-II i la GI-536. El camió, que anava carregat de bobines de fil, va bolcar, i com a conseqüència de l'impacte va arrencar el xassís. A més, la càrrega es va haver de buidar, motiu pel qual no es va poder obrir l'eix transversal aviat. Pel que fa a un dels turismes, va quedar completament calcinat, mentre que l'altre vehicle s'hi va veure implicat en menor mesura. A dos quarts de vuit del vespre els vehicles ja van poder ser retirats, i la situació es va restablir a la zona.

Dos morts aquest any

Dues persones han mort aquest any a l'eix transversal al seu pas per les comarques gironines. El primer accident va tenir lloc el 29 de maig, quan un veí d'Alacant de 49 anys va morir en caure amb el camió pel viaducte de les Fosses. El segon accident mortal va tenir lloc l'11 de juliol, quan un ucraïnès de 43 anys va perdre la vida en un xoc entre una furgoneta i un cotxe a Vilobí d'Onyar.

LA DATA

29.5.12
és el dia
que es va produir el darrer accident mortal a la C-25. Aquest cop la víctima va ser un camioner d'Alacant.
1
ciclista
ha mort durant el 2012 a la demarcació. L'accident mortal de Fogars és el primer cas aquest any.
2
conductors
han mort aquest any a l'eix transversal al seu pas per les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.