L'assassí de Maores es nega a declarar i l'altre acusat diu que no va veure el crim

Un camioner, que era al costat de l'agressió, va escoltar uns gemecs però no va fer res per por

Tot i que a la sala de vistes només hi eren els familiars dels acusats i de la víctima, Sergio, de 15 anys, es va posar molt nerviós i no va voler contestar cap pregunta, ni tan sols les del seu advocat. Durant la investigació del crim, Sergio va admetre, en una segona declaració, haver apallissat la seva companya de l'IES Can Mas de Ripollet i d'haver-la degollat la nit de la castanyada passada perquè sentia –va dir– unes veus. Amb el seu silenci, el mòbil del brutal crim no s'aclarirà. Les amigues de la menor, de 14 anys, van explicar al jutge que Maores estava enamorada de Sergio i una prova d'això són els dolços missatges que ella va enviar al fotobloc de Sergio. Inicialment, s'apuntava que Sergio estava empipat perquè l'havien vist fent-se un petó amb Maores. Pel que sembla, però, només van afartar-lo els missatges d'amor.

Per contra, Luis, de 14 anys, va reiterar ahir en el judici la mateixa versió que ha mantingut durant aquests nou mesos que ha estat tancat en un centre de justícia juvenil: que no va participar ni veure l'agressió i va incriminar el seu company, Sergio. Segons fonts judicials, el menor va explicar que aquella nit va rebre un missatge de Messenger de Sergio en què li deia: «L'he de matar, tio», i li demanava que l'anés a buscar a casa seva. Un cop junts, Sergio va preguntar-li si sabia on vivia Maores i com que Luis no ho sabia, van començar a picar als intèrfons de diversos edificis fins a trobar el de la noia. Ella va baixar al carrer i els va acompanyar fins a un descampat que hi ha al carrer de la Indústria. Segons Luis, Sergio i Maores van començar a discutir i a barallar-se, i ell va intentar separar-los però Sergio va dir-li que no s'hi fiqués o seria pitjor per a ell. Luis va quedar-se a la vorera del davant i un camió li tapava la visió dels altres dos. Dins d'aquest camió hi havia el conductor dormint. Aquest home va explicar en el judici que va despertar-lo un gemec ofegat i que va entreveure dues siluetes una sobre l'altra, i la que era damunt duia pantalons. Va creure que era una baralla de parella i va trucar els Mossos per alertar-los. No va sortir, ni va tocar el clàxon per foragitar l'agressor. Va sortir del vehicle quan van arribar els agents, els quals van demanar-li que els indiqués on era la silueta perquè la zona era molt fosca.

Després de l'agressió, tots dos amics van marxar per separat a casa seva. L'endemà van tornar a comentar per Messenger què li havia passat a Maores amb mofa, fins que van entregar-se a comissaria. La fiscalia i l'acusació particular sol·liciten que tots dos joves siguin condemnats a cinc anys d'internament per un delicte d'assassinat. La defensa de Luis en demana l'absolució, mentre que la de Sergio admet els fets però demana una rebaixa del càstig –tres anys d'internament– al·legant l'atenuant de trastorn de la personalitat. Precisament avui es clourà el judici amb els informes dels forenses i les conclusions de les parts.

Les converses de Messenger

Les converses de Messenger que Sergio i Luis van mantenir abans i després de la mort de Maores són per la fiscalia la clau que tots dos menors van posar-se d'acord per matar-la. Segons fonts judicials, però, els Mossos que van analitzar l'ordinador de Sergio i el seu contingut ho van matisar en el judici. Els agents van afirmar que amb la frase «L'he de matar, tio» no es pot concloure que alguna persona planifica un crim, tot i que en aquest cas és el que va passar. I en les converses posteriors a l'assassinat, els Mossos van assegurar que tots dos dubtaven que Maores fos morta. S'assegura que Sergio va escriure que si la noia no era morta, la propera vegada ho intentaria amb una barra de ferro. Els Mossos van admetre que no van investigar el compte de correu electrònic de Luis –va dir que tenia l'ordinador espatllat– perquè trigarien almenys sis mesos a descobrir si ell és aquest usuari de Hotmail.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.