Successos

Successos

Una fuita de gas obliga a evacuar l'institut de Sant Joan de les Abadesses

També van haver de desallotjar sis veïns de la plaça de l'Abadia, on una màquina d'unes obres va trencar una canonada del gas

“Podria haver estat una catàstrofe, però tot ha acabat bé”, comentaven alleugerits ahir al migdia alguns veïns de Sant Joan de les Abadesses, un cop es va comprovar que només havia estat un bon ensurt. Poca estona abans, pels volts de les onze, els 117 alumnes, els 16 professors i el conserge de l'Institut Escola Sant Joan, així com sis veïns de quatre pisos de la plaça de l'Abadia van haver d'abandonar els seus respectius edificis durant una hora, aproximadament, en detectar-se una fuita de gas. L'incident va tenir lloc quan una màquina de les obres que s'estan fent a la plaça va rebentar una canonada de distribució de gas natural. Al cap d'una hora, un cop tallat el subministrament de gas a la canonada trencada, els afectats van poder tornar a les aules i als seus domicilis.

“Com un simulacre”

“Ha estat com un d'aquests simulacres d'emergència que fem de tant en tant, però de veritat”, va explicar el director del centre educatiu, Eusebi Puigdemont. L'evacuació de l'institut escola -va afegir- es va realitzar de manera ordenada. Mentre va durar l'alarma, alumnes i professors van esperar al passeig. “Ha estat com una hora del pati més llarga”, va comentar. En canvi, alguns dels veïns desallotjats –com ara en Pere i en Josep, dos homes jubilats– van optar per seguir els treballs de prop.

La fuita va obligar a mobilitzar els Mossos d'Esquadra, la policia local, el SEM i els bombers.

LA XIFRA

117
alumnes,
16 professors i el conserge de l'institut escola van haver de deixar l'edifici durant una hora

LA FRASE

Ha estat com un d'aquests simulacres que fem, però de veritat
Eusebi Puigdemont
DIRECTOR DE L'IE SANT JOAN


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.