Successos

robatoris

Detenen un dels sospitosos d'un assalt violent a Roses

L'assalt es va perpetrar la matinada del 21 de juny a l'habitatge d'una família holandesa i els lladres van emmordassar la minyona, que era l'única que era a casa, i van rebentar la caixa forta

Els Mossos han detingut un veí de Montcada i Reixac, de 27 anys, anomenat Hamza i de nacionalitat marroquina, que consideren que és un dels assaltants que la matinada del 21 de juny van irrompre en un habitatge de la urbanització Mas Fumats de Roses i van retenir la minyona (l'única persona que era a la casa), la van lligar i emmordassar i van rebentar la caixa forta a cops de destral. Els assaltants (vegeu El Punt Avui del 27 de juny) van menjar i beure durant les hores que van estar per la casa i es van endur un bol de cireres per al camí. Els lladres també es van endur un cotxe de gamma alta de la casa, que va ser trobat a la sortida de Mas Fumats, a pocs quilòmetres de la casa assaltada.

A part de Hamza, detingut el 26 de setembre, els Mossos també han detingut la seva companya, una dona romanesa que es diu Florentina, que és la propietària del cotxe que se suposa que els assaltants (que eren quatre) van fer servir per desplaçar-se fins a Mas Fumats. Resulta que la matinada del dia de l'assalt, cap a les sis, la policia va detectar aquest vehicle a l'accés de l'autopista AP-7 a Bàscara. L'home que el conduïa (se suposa que Hamza) quan va veure la policia va accelerar i va saltar les barreres de l'autopista. El vehicle va ser localitzat dos dies després abandonat a Verges i la seva mestressa va anar a denunciar dos dies després del robatori que li havien robat el cotxe dos dies abans de l'assalt, el 19 de juny. Com que la denúncia era falsa, Florentina ha sigut detinguda acusada de simulació de delicte.

Els Mossos continuen les investigacions per localitzar els altres tres lladres, que es van endur joies (van seleccionar només les que eren d'or) del joier de la mestressa de la casa.

La mateixa nit que es va produir aquest assalt a la casa de Mas Fumats de Roses, es van produir com a mínim dos assalts violents més. A la casa de Camós de l'empresari Josep Serra, que va ser durament colpejat pels assaltants, que van amenaçar tota la seva família, i també a l'habitatge de Sant Feliu de Guíxols de Josep Plaja, un empresari que es dedica a les excavacions, igual que Serra.

LA DATA

21-06-12
Es van perpetrar
tres robatoris violents: a Roses, a Sant Feliu de Guíxols i a Camós.

Lladres atrapats a l'AP-7

Els Mossos van atrapar el dia 21 a l'accés de l'autopista AP-7 a Hostalric un home rus i un d'armeni que havien llençat una bossa plena de joies que havien estat robades en un domicili de Figueres i un altre de Torelló.

Una patrulla dels Mossos que feia un control va veure venir un cotxe que abans d'entrar al peatge llançava una bossa per la finestra. Els agents van recollir la bossa, que era de roba i de les que serveixen per anar a comprar el pa, i van comprovar que hi havia una trentena de joies i un ordinador portàtil, una part d'un pany de porta, una targeta de crèdit i uns 450 euros en metàl·lic. Quan van comprovar la procedència de la targeta de crèdit van descobrir que havia estat robada en un habitatge de Figueres d'on, segons la denúncia presentada pels propietaris, els lladres també s'havien endut joies. Un cop en dependències policials es va comprovar que una part dels objectes trobats dins la bossa de roba provenien d'un altre robatori que s'havia perpetrat poques hores abans en un pis de Torelló. Els dos ocupants del cotxe van ser detinguts per robatori i al conductor també se li va imputar un delicte de trànsit perquè no ha tingut mai carnet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.