Successos

Successos

Mor un banyista a Sant Antoni de Calonge

La víctima, de 58 anys, va tenir una aturada cardiorespiratòria

Un veí de Barcelona, de 58 anys, va morir ahir a la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge. Va començar a trobar-se malament mentre es banyava al mar i va sortir de l'aigua amb l'ajuda dels socorristes de l'empresa Proactiva. Un cop a la sorra, es va desmaiar i va entrar en parada cardiorespiratòria. La resta de cossos d'emergències que hi van intervenir van rebre l'avís a la una del migdia. A la zona s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra, la policia local i dues ambulàncies amb sanitaris del SEM, que van intentar reanimar-lo sense èxit.

Vint minuts abans, un altre banyista va perdre la vida a la platja de Cunit (Baix Penedès). L'home era a la vora del mar amb la seva esposa, quan va haver de ser tret de l'aigua. Fins allí s'hi van traslladar els socorristes de la companyia Rescatadores. Tot i els esforços per reanimar-lo, va morir d'una aturada cardiorespiratòria. La víctima tenia 76 anys i vivia a Casserres, a la comarca del Berguedà.

22 víctimes mortals

Amb aquests dos nous casos, s'eleva a 22 el nombre de banyistes que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes. Pel que fa a la demarcació de Girona, el veí de Barcelona és el vuitè banyista mort aquest any. La llista negra es va encetar el 24 de maig, quan va perdre la vida una dona francesa a Colera. El 30 de juny un jove equatorià de Salt, Carlos Jeferson Ceballos, va morir a Platja d'Aro; el noi va defallir de cansament nedant i es va acabar ofegant. I nou dies més tard, Tamara Maya, una jove d'Olot de 27 anys, també es va ofegar a Riudaura.

Paral·lelament, el 24 de juliol, un home de 58 anys, de Barcelona, va perdre la vida a la platja de Mas Pinell de Torroella de Montgrí. Tan sols cinc dies després, un veí de Cruïlles de 72 anys va morir a la platja de la Pletera, a la zona de la gola del Ter. També el 9 d'agost, un ciutadà de Banyoles de 82 anys, Josep Vim, va perdre la vida a la platja de Riells de l'Escala per una aturada cardíaca, i el dia 28 del mateix mes, Kaabouni el Houssine, de 21 anys, veí de Begur i jugador del primer equip de futbol, va ser trobat mort per uns submarinistes. A aquests episodis s'hi ha de sumar enguany el defalliment de nou submarinistes a la costa gironina: cinc a l'Estartit, dos al cap de Creus i dos a Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.