Successos

trànsit

Atropella mortalment un conductor aturat a l'A-26, a Montagut, fuig i el detenen

La víctima va tenir una avaria, es va parar al voral i un cotxe va impactar contra ell quan col·locava els triangles

Van localitzar el fugitiu a Banyoles

Saiba, un veí de Girona de 43 anys i de nacionalitat gambiana, va morir ahir a les set de la tarda atropellat a l'autovia A-26, a Montagut i Oix. La víctima circulava en direcció Banyoles al volant d'un Opel Kadett blanc, quan va tenir una avaria al vehicle. Es va aturar al voral, a l'altura del quilòmetre 76, després dels túnels de la variant de Castellfollit de la Roca i just on comença el carril de desacceleració per accedir a Montagut i Oix o per canviar de sentit. Va baixar del turisme, va col·locar un dels triangles per senyalitzar la zona i quan es disposava a posar el segon va ser envestit per un altre automòbil que també anava en sentit sud. A causa de les greus ferides que va rebre, va morir gairebé a l'acte i va quedar estès al mig de la via, on també s'observava un dels triangles fet miques. El conductor que el va atropellar, però, no es va parar per intentar auxiliar-lo, sinó que va fugir.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís quan passaven quatre minuts de les set de la tarda i, ràpidament, van muntar un dispositiu per localitzar l'acusat. Una patrulla el va interceptar poc després a Banyoles i el va detenir.

Fins al punt de l'accident s'hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM. Els agents de trànsit van tallar la calçada poc abans dels túnels de la variant de Castellfollit en direcció a Montagut i Oix i van desviar els cotxes per dins de Castellfollit de la Roca, per l'antiga N-260. En sentit Olot, en canvi, no es va interrompre la circulació.

Es tracta del primer sinistre mortal que s'ha produït aquest any a l'A-26, on tampoc se'n va produir cap el 2011. A banda, la d'ahir és la cinquena víctima que ha perdut la vida atropellada a la demarcació des de principi del 2012. El primer cas es va produir el 27 de gener a l'N-II, a Capmany, on un veí de Perpinyà va morir atropellat per un vehicle que circulava en sentit Figueres. La víctima era Ezzedine Elladari, de nacionalitat francesa i originari de Tunísia. Paral·lelament, el 18 de març, una dona de 38 anys i de nacionalitat russa va perdre la vida en ser envestida per un ciclista a l'N-260, a Vilafant. També a Sant Gregori, el 30 de març, una dona de 81 anys que acabava de sortir d'un supermercat va morir aixafada per un camió de repartiment que va fer marxa enrere i no la va veure al carrer Rocacorba. I el 8 d'agost, Elvira Armengol, una veïna de Barcelona de 57 anys, va perdre la vida després que un cotxe l'envestís mentre travessava la GI-612, als afores del Port de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.