Successos

trànsit

Detingut un camioner a Colomers que multiplicava per 8 l'índex d'alcohol permès

Els sanitaris que el traslladaven al Trueta van haver de ser auxiliats perquè l'acusat es va posar agressiu

L'arrestat és un veí de Banyoles de 47 anys

La sortida de via d'un camió a Colomers va conduir els Mossos d'Esquadra a descobrir que el xòfer circulava amb una taxa d'alcohol vuit vegades superior a la permesa. L'accident va tenir lloc el 21 d'agost, a l'altura del punt quilomètric 4,7 de la carretera GI-634. Dos agents es van desplaçar fins allí, van senyalitzar la zona i van observar que l'acusat es trobava dins la cabina, intentant arrencar el motor. Quan va sortir a l'exterior, els efectius també van comprovar que presentava signes evidents d'embriaguesa i li van practicar la prova d'alcoholèmia. L'home –de 47 anys i veí de Banyoles– va donar un resultat positiu d'1,21 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, quan el màxim per a conductors de camió és de 0,15 mg/l. Les irregularitats que va protagonitzar, però, no van acabar aquí, ja que es va posar molt agressiu amb el personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que el va atendre. Quan estava sent traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, el conductor de l'ambulància va haver de donar fins i tot mitja volta i tornar a l'indret on es va desencadenar l'accident per tal que els policies auxiliessin els sanitaris. I, per tot plegat, va quedar detingut finalment per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit i per resistència greu als agents de l'autoritat.

El dia abans, els Mossos d'Esquadra de la unitat de trànsit també van interceptar el conductor d'una furgoneta, amb placa de matrícula francesa, que viatjava a 157 km/h per l'autopista AP-7 al seu pas per Girona. Els investigadors van aturar el vehicle a les dotze del migdia en un control de velocitat que van establir a l'altura del punt quilomètric 43. Els agents el van sotmetre al test d'alcoholèmia, en el qual va marcar 0,37 mg/l, quan el límit és de 0,25. L'infractor va ser denunciat per excés de velocitat i per circular en estat etílic; i la seva furgoneta va quedar immobilitzada al voral de la mateixa via.

LA XIFRA

1,21
és la taxa
d'alcohol que va marcar un camioner, quan el límit establert per a aquest col·lectiu és 0,15 mg/l.

LA DATA

20.08.12
Els Mossos
van immobilitzar la furgoneta d'un conductor que circulava begut i a 157 km/h per l'autopista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.