Successos

successos

Localitzen el submarinista desaparegut a les Medes

El cos d'Àlex Lorente, biòleg marí i tècnic del Parc del Montgrí, va ser trobat a la zona del Tascó Petit

L'especialista va perdre el coneixement mentre recuperava una aleta del fons de l'aigua

La Guàrdia Civil va localitzar ahir a tres quarts d'una del migdia el cos d'Àlex Lorente, el submarinista de 37 anys que va desaparèixer dilluns mentre feia una immersió a les illes Medes. L'equip del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) van iniciar la cerca poca estona abans de les dotze del migdia després de limitar el perímetre d'actuació. Alguns minuts després van poder localitzar el cos sense vida del jove a la zona del Tascó Petit, a uns 50 metres d'on havia desaparegut.

A pulmó i sense ploms

Lorente era biòleg marí i formava part del personal del cos tècnic superior del Parc del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter des del 2009. La seva desaparició es va produir pels volts de dos quarts de nou de la nit de dilluns, mentre practicava apnea acompanyat d'una altra persona que es trobava en una embarcació. Segons Salvament Marítim, els fets es van desencadenar quan l'aleta de l'acompanyant va caure al fons de l'aigua. El biòleg no va dubtar a llançar-se, ja que la profunditat a l'indret no supera els 20 metres, una distància que va decidir recórrer amb banyador, a pulmó i sense cap plom com a pes. Un cop de nou a la superfície, el jove es va començar a sentir malament. Amb prou forces i amb l'ajuda de l'acompanyant, Lorente es va poder enfilar en part a l'embarcació, però en perdre el coneixement va caure de nou a l'aigua. L'acompanyant de l'embarcació de seguida va donar l'avís al Club Nàutic de l'Estartit perquè truqués al 112. De seguit es va activar el protocol de rescat que va durar fins les deu de la nit de dilluns, moment en què es van haver de suspendre a causa dels corrents marins i la mala visibilitat. Les tasques es van reprendre ahir i hi van participar dues embarcacions del Club Nàutic de l'Estartit i Salvament Marítim; Mossos d'Esquadra; sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques; un helicòpter i dos submarinistes del cos dels Agents Rurals; quatre dotacions dels Bombers amb membres del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE), i efectius de la Guàrdia Civil. Precisament l'equip de subaquàtica de la Guàrdia Civil va localitzar el cos quinze hores després de la seva desaparició.

La darrera mort

Divendres passat, els agents del GEAS de la Guàrdia Civil també van recuperar el cos de Michael Astor, el submarinista que havia quedat atrapat en una cova submarina inexplorada a l'Estartit en la qual no hauria d'haver-se aventurat a entrar. Els especialistes d'espeleobusseig van venir de diverses ciutats de l'Estat per fer-se càrrec de la missió, extremadament complexa i arriscada. La Guàrdia Civil va atribuir la mort a una imprudència.

Aquest any han mort vuit submarinistes a la costa gironina. Quatre van morir mentre bussejaven a l'Estartit; dos més al cap de Creus i els altres dos a Palamós.

LA XIFRA

8
submarinistes
han mort des de l'abril a la costa gironina: quatre a l'Estartit, dos al Port de la Selva i dos a Palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.