Successos

successos

Dos focs simultanis a Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

Al Montseny, les flames van cremar 8 hectàrees i es va desallotjar una masia i una casa de colònies

També van quedar arrasades 1,1 hectàrees a l'Ardenya, on l'incendi va començar en unes piles de llenya

Un ampli contingent de bombers, format per una quarantena de dotacions terrestres i una quinzena de mitjans aeris, van treballar ahir en les tasques d'extinció dels dos incendis forestals més importants que hi ha hagut fins ara aquest estiu a les comarques gironines, que es van declarar a Sant Feliu de Buixalleu i a Llagostera. A l'hora de tancar aquesta edició, les flames havien arrasat 8 hectàrees al Montseny i 1,1 hectàrees a la zona de la Banya Croua, entre el massís de l'Ardenya i el puig de les Cadiretes. A Sant Feliu de Buixalleu, el foc es va desencadenar a un quart de quatre de la tarda al nucli de Grions, al cantó de la GI-553, a l'altura del quilòmetre 5. L'incendi va seguir en direcció al barranc de Noalard i, mentre avançava, els efectius van haver d'atacar focus secundaris a 40 metres del perímetre on estaven desplegats. L'objectiu dels ADF i dels bombers, però, va ser en tot moment aturar la llengua de foc en les pistes forestals i evitar que es propagués pel fons del barranc. I, malgrat que tant aquest incendi com el de Llagostera van entrar en fase de control a les vuit de la tarda, a Sant Feliu de Buixalleu s'hi han quedat cinc dotacions tota la nit.

Tallada la Gi-553

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar a Sant Feliu de Buixalleu quatre persones de la masia Can Cerdanya i onze de la casa de colònies Can Vendrell, que cap al tard van poder tornar-hi. A la casa de colònies hi havia 60 infants que en el moment dels fets estaven d'excursió i un bus els va conduir a una altra casa de colònies de la mateixa empresa de lleure. La policia, a més, va recomanar als veïns de la urbanització Riuclar que es confinessin als domicilis, i la Gi-553, que enllaça amb Hostalric, es va tallar entre els quilòmetres 0 i 6.

Amb només una hora de diferència, els bombers van rebre l'alerta d'un altre incendi de vegetació forestal al costat de la carretera GIV-6821, a l'altura del quilòmetre 3'5, a Llagostera. Segons l'alcalde, Fermí Santamaria, el foc va iniciar en tres piles de llenya que havia deixat algú que estava netejant el bosc. “A l'estiu, és perillós deixar llenya amuntegada. S'investigarà si la persona que ho va fer tenia permís i si l'incendi va ser provocat.” Les flames van pujar un turonet, però en baixar-lo van perdre intensitat. A la nit, estava gairebé extingit i dues dotacions removien la llenya amb una retroexcavadora per acabar-lo d'apagar.

Un altre incendi a l'Ardenya al març

L'espai d'interès natural de l'Ardenya i Cadiretes ja va resultar afectat per l'important foc del març, quan es van desallotjar les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava de Llagostera. L'incendi d'ahir, però, va ser en un altre extrem del massís, a uns 3 km dels terrenys que les flames van arrasar ara fa cinc mesos. Llavors, es van cremar 393,4 hectàrees dels termes de Santa Cristina d'Aro, Llagostera i Tossa de Mar. El foc es va desencadenar a tocar del monestir de Solius, a Santa Cristina d'Aro, i la forta tramuntana va fer que s'estengués ràpidament pel massís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.