Successos

successos

S'ofega una veïna d'Olot en un gorg de Riudaura

Tot sembla indicar que Tamara Maya Repiso, de 27 anys, s'hauria trobat malament

El cos de la jove, que va anar a la zona tota sola, va ser localitzat per altres banyistes del gorg Surita

Tamara Maya Repiso, una veïna d'Olot de 27 anys, va morir ahir en ofegar-se al gorg Surita, al municipi de Riudaura. Els fets van tenir lloc poc després de la una del migdia, quan la direcció general de Protecció Civil de Catalunya, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya, va rebre l'avís del rescat d'una dona que hauria mort mentre es banyava al gorg. Van ser uns banyistes que es trobaven a la mateixa zona els que van avisar al telèfon d'emergències 112 que hi havia un cos surant a l'aigua.

Reanimació infructuosa

Dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar al lloc i els seus tècnics sanitaris van fer maniobres de reanimació a la jove, amb resultats infructuosos. Així mateix, fins al lloc dels fets també es van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de l'aixecament del cos. Tamara Maya Repiso treballava en una botiga de roba del centre d'Olot i estava molt vinculada al món del teatre.

Segons les primeres hipòtesis, la jove hauria anat a refrescar-se fins al gorg, i en un moment del bany es deuria trobar malament. Fonts properes a la investigació han indicat que la víctima tenia atacs epilèptics i és molt probable que ahir en tingués algun mentre s'estava banyant. A l'espera de saber els resultats de l'autòpsia, que es té previst que se li practiqui avui, en un principi es descarta que la jove tingués una mort violenta a mans d'una altra persona o que es donés algun cop en saltar al gorg. De fet, al gorg Surita de Riudaura és molt conegut a la zona perquè es tracta d'una zona de bany on l'aigua no cobreix, és molt net i és molt difícil fer-s'hi mal. És per això que no és estrany veure-hi molts nens banyant-se, sobretot en casals d'estiu i colònies. També molta gent s'hi desplaça, sobretot al migdia, després de dinar, i fins i tot hi ha visitants de municipis del costat que s'hi desplacen expressament.

Recomanacions

Protecció Civil de la Generalitat va recordar ahir algunes recomanacions a l'hora de banyar-se en rius i rieres, com ara no tirar-se de cap a l'aigua si no se sap la profunditat que hi ha en un indret o si hi ha roques a la zona. També recomana intentar sempre anar acompanyat i comprovar que a la zona hi hagi cobertura de telèfon per si cal avisar al 112, i, en tot cas, si una persona va sola a banyar-se, s'aconsella que avisi prèviament els familiars o amics d'on anirà.

LA XIFRA

27
anys
tenia la jove, que treballava en una botiga de roba del centre d'Olot i estava molt vinculada al món del teatre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.