Successos

Tribunals

Les flamarades de Can Mià

El TSJC dictamina que el restaurador de Palol de Revardit Pere Mià haurà de pagar finalment 21.000 euros a la Seguretat Social per frau laboral

Vestit amb la túnica blanca i el barret metàl·lic de cuiner amb què va ser coronat “el rei dels rostits”, l'amo del restaurant Can Mià de Palol de Revardit va protagonitzar ahir una crema simbòlica de les cadires de l'establiment per protestar contra la multa per frau laboral que finalment haurà de pagar després d'haver passat set anys de “viacrucis” per intentar eludir-la. El TSJC ha donat la raó al Ministeri de Treball i l'obliga a assumir una sanció de 21.000 euros. El conflicte es va desencadenar el 2005, arran d'una inspecció al negoci. Aleshores, es va obrir un expedient al restaurador perquè tenia el company sentimental de la seva germana, Joan Sala, treballant a la cuina estant donat d'alta a la Seguretat Social en règim especial d'autònoms, quan es considera que havia d'estar en el règim general, perquè legalment no hi ha cap parentiu entre els dos homes. Mià lamenta que no hagi triomfat “el sentit comú” i que no li hagin servit el reguitzell d'arguments que ha dut als jutjats per evidenciar que Sala és el seu cunyat i que, com que és un familiar, no creu necessari que hagués d'estar en el règim general.

Entre les proves que el TSJC ha considerat “insuficients” hi ha uns certificats de l'Ajuntament de Palol de Revardit en què s'acredita que Sala té la seva residència habitual al restaurant des de fa més de 30 anys: “També vaig aportar el seu empadronament a Can Mià; hi ha les declaracions jurades de 50 veïns que asseguren que la Rosa i en Joan són parella; un certificat de Correus que demostra que rep tota la correspondència aquí, i cinc informes d'un detectiu privat en què consta que, tot i que va deixar de treballar al restaurant, continuava vivint amb nosaltres.”

Entre les despeses de l'advocada, la indemnització de Sala pel seu acomiadament, la contractació del detectiu i la multa, calcula que “el circ judicial” li ha sortit per 70.000 euros. Per la clatellada, ahir també va quedar en calçotets per escenificar com l'ha deixat l'administració i cada dimarts protestarà a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on exposarà el seu cas i seguirà combatent “l'explotació de l'home sobre l'home”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.