Successos

robatoris a dojo

Assalten una casa de Roses i deixen lligada la minyona

Un grup d'encaputxats va rebentar a cops de mall i de destral la caixa forta pensant erròniament que hi havia diners

La nit de l'assalt l'assistenta era sola a la casa

Una casa situada dalt de la urbanització Mas Fumats de Roses va ser assaltada violentament per un grup d'encaputxats que van intimidar la minyona, que dormia sola a la casa, la van deixar lligada de peus i mans i van rebentar a cops de mall la caixa forta pensant erròniament que hi havia diners. El botí que van aconseguir va ser totes les joies de la mestressa de la casa, de gran valor econòmic i sentimental.

L'assalt es va perpetrar dijous de la setmana passada (21 de juny), a la matinada, el mateix dia que uns altres encaputxats van assaltar l'empresari Josep Serra i la seva família a casa seva, a Camós. L'habitatge és propietat d'una família holandesa. El dimarts tant la família com la minyona havien arribat des d'Holanda amb la intenció de passar-hi l'estiu. Però el dimecres, el matrimoni va viatjar fins a Astúries per motius laborals, ja que allà hi ha la seu a Espanya de l'empresa on treballa l'home. Per això, la nit de dimecres, la minyona dormia sola a l'estatge que té reservat per a ella a la planta de baix de la casa. Cap a les tres de la matinada, mentre dormia, va sentir un petit soroll, però no va tenir temps d'anar a mirar què passava que es va trobar amb una pistola apuntant-li el cap i un encaputxat a davant que li preguntava: “On són ells?” Ella, en un primer moment, els va respondre: “A dalt.” Els lladres la van tapar amb un edredó, i mentre un la tenia custodiada i amenaçada els altres es van posar a remenar l'habitatge. Tot i que ella va poder veure dos homes, per les fresses i les veus que va sentir calcula que el grup d'assaltants el formaven cinc persones, probablement quatre homes i una dona. Com que no van trobar els amos, van exigir a la minyona que els digués on era la caixa forta. La van trobar. La caixa era oberta i amb les claus posades per fora, ja que no hi guarden diners. Però quan els lladres van remenar la clau, la porta se'ls va bloquejar i llavors van decidir obrir-la com fos. Van baixar al taller, on l'amo de la casa, en Hans, hi té eines de tota mena i van agafar un mall i una destral. Van colpejar la caixa amb tanta fúria que fins i tot van trencar el mànec del mall, però van aconseguir descalçar la porta i accedir a l'interior. Però a dins no hi havia diners.

LA XIFRA

3
hores
va estar captiva la minyona de la casa assaltada per un encaputxats armats a Roses

Van menjar i beure a la cuina i es van endur les cireres

Mentre la minyona continuava captiva a la seva habitació els lladres van continuar la seva batuda per la casa i a l'habitació del matrimoni van agafar totes les joies de la mestressa. Van seguir la seva ruta capgirant-ho tot, però van rebutjar endur-se aparells electrònics o de telefonia valuosos que tenen a la casa. A la cuina, s'hi van aposentar i van menjar i beure. I quan van marxar es van endur un bol ple de cireres pel camí. I també es van emportar un cotxe de luxe de la família que els Mossos van trobar l'endemà mateix a Mas Fumats, a pocs quilòmetres de la casa.

Abans de marxar van lligar la minyona de peus i mans, la van emmordassar i li van embenar els ulls. Quan va aconseguir deslligar-se, a les sis del matí, va anar a buscar el telèfon de la casa (el seu mòbil l'hi van prendre) i va trucar a la mestressa a Astúries i li va explicar tota l'odissea i llavors van avisar els Mossos.

De resultes del robatori, la família ha decidit posar alarmes i altres mesures de seguretat a la casa per intentar evitar que es repeteixi una situació com la de la setmana passada, que els ha atemorit de forma especial perquè els ha posat en evidència la vulnerabilitat en què es troben a casa seva mateix. Hans, que estiueja a Roses des que era un nen, va voler comprar la casa de Mas Fumats per les seves vistes fantàstiques i perquè comptava que era un lloc segur perquè en ser “un cul de sac” sense sortida els lladres no s'hi atrevirien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.