Ordenen presó per als dos homes que volien atracar «la Caixa» d'Amer

Ahir van ingressar de manera preventiva al centre penitenciari de Girona

El jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners va dictar ahir al migdia una ordre de presó preventiva sense fiança per als dos homes que divendres passat al matí van ser detinguts a l'interior de l'oficina de «la Caixa» d'Amer quan esperaven l'arribada dels treballadors per poder assaltar l'entitat bancària i emportar-se'n un botí.

Els dos detinguts, un veí d'Anglès de 47 anys i un altre de Girona de 50 la identitat dels quals no ha estat facilitada, van ingressar ahir al centre penitenciari de Girona. Tot i que no ha transcendit la seva imputació, el seu advocat va anunciar ahir a la tarda que presentarà recurs de reforma contra la decisió judicial.

Els Mossos d'Esquadra treballaven amb la hipòtesi que els dos detinguts estiguessin relacionats amb l'assalt que es va produir el mes de febrer passat a l'oficina del Banc Sabadell d'Osor, hipòtesi que hauria pogut ser considerada inicialment pel jutge de guàrdia, el qual difícilment hauria aplicat una mesura de presó preventiva només per la temptativa de robatori a Amer.

Un forat al mur

Els dos detinguts van aconseguir entrar a l'entitat bancària a través d'un forat que havien fet en un mur de l'edifici des d'un pati exterior abandonat. Però la treballadora de la neteja, que va arribar abans que els empleats bancaris, es va adonar que hi havia hagut moviment aquella nit o de matinada a les oficines i va alertar els Mossos d'Esquadra, amb la qual cosa va frustrar les intencions dels dos homes que s'esperaven a l'interior. Els agents van entrar a les oficines bancàries i van trobar els dos homes que feien un altre forat des del local al qual havien accedit des del pati exterior fins al despatx del director, i els van detenir.

Un cas semblant

La manera com els dos detinguts van accedir a l'interior de l'oficina bancària va fer pensar a la policia que es podia tractar de les mateixes persones que havien assaltat el Banc Sabadell d'Osor l'11 de febrer passat. En aquella ocasió els lladres també van accedir a l'interior de la sucursal a través d'un forat que havien fet a la paret des d'una casa del costat deshabitada. Un cop a dins, els lladres, que anaven encaputxats, van esperar que arribés el treballador de la sucursal, i quan va haver arribat el van colpejar amb una barra de ferro i es van emportar els diners que van trobar al taulell i al caixer automàtic.

En el cas de l'intent d'assalt a l'entitat bancària d'Amer, els dos detinguts tenien preparats uns passamuntanyes i unes brides, i duien una arma simulada, cosa que feia pensar que la seva intenció era emmanillar els treballadors quan arribessin i intimidar-los perquè els lliuressin els diners. Un dels detinguts, el veí d'Anglès, va tenir una indisposició a causa d'un problema cardíac quan va ser detingut pels agents dels Mossos i va haver de ser atès a l'hospital de Santa Caterina de Salt, però a la tarda ja ingressava als calabossos de Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.