Atrapen dins «la Caixa» d'Amer uns atracadors que esperaven els empleats

Hi havien entrat per un forat que havien fet durant la nit però la dona de la neteja els va descobrir al matí

L'oficina de «la Caixa» d'Amer està situada a la carretera d'Olot i al costat hi ha un solar abandonat i tancat on els assaltants van accedir durant la nit. Des d'allà, van foradar la paret i van entrar a la sala de màquines. Un cop allà, es van posar a treballar per fer un altre forat per entrar al despatx del director, contigu a l'habitació de la sala de màquines. Però no hi van ser a temps. Tot i que cap veí va sentir fressa durant la nit, quan la dona de la neteja va arribar a la sucursal, a les set del matí, va notar que passava alguna cosa anormal i va avisar els Mossos. Quan els agents van entrar a l'oficina van descobrir els dos homes que estaven fent el forat, d'uns cinquanta centímetres d'ample, i els van detenir.

Durant l'escorcoll que els van fer els van trobar una arma simulada, un parell de passamuntanyes i brides, elements que fan pressuposar que els assaltants tenien la intenció d'intimidar i immobilitzar els empleats de l'oficina quan aquests entressin, per obligar-los a obrir la caixa forta. A l'oficina de «la Caixa» d'Amer hi treballen tres persones, però, com que el director està de vacances, ahir només hi van acudir dos empleats.

Tot apunta que els assaltants coneixien molt bé l'oficina i que tenien estudiada l'estructura de l'edifici per poder-hi accedir. Se sospita que hi havien anat abans per prendre vistes abans de decidir-se a assaltar-la. De fet, els dos homes detinguts són de la zona, ja que un d'ells és un veí d'Anglès de 47 anys i l'altre, un home de 50 anys amb domicili a Girona.

Detingut hospitalitzat

L'enxampada in fraganti no li va anar bé al veí d'Anglès que, en ser atrapat, va tenir una indisposició, a causa d'un problema cardíac, i va haver de ser traslladat en ambulància fins a l'hospital de Santa Caterina. A la tarda, però, ja recuperat, el van dur a les garjoles a Santa Coloma, on també hi havia el seu company, i en les properes hores els passaran a disposició judicial.

Els Mossos treballaven ahir per veure si podien vincular els dos detinguts amb l'assalt, molt similar al d'Amer, perpetrat l'11 de febrer a l'oficina del Banc de Sabadell d'Osor.

Tres lladres van entrar a l'oficina, situada al número 13 del carrer Major, fent un forat a través d'una casa deshabitada que hi ha a la part del darrere. Els assaltants es van esperar a dins fins a les 10 del matí, quan hi va arribar l'empleat de la sucursal per obrir al públic. Quan l'empleat penjava la jaqueta, els lladres, que anaven encaputxats, el van sorprendre i el van colpejar a les cames i als braços amb una barra de ferro. Van agafar els diners del taulell, van rebentar el caixer i després van fugir a peu cap al bosc per la banda del pantà de Susqueda. Un paleta els va veure córrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.