Successos

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

Profanen dues tombes i deixen les mortes a la gespa

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que els profanadors eren lladres que van anar a arrabassar les joies de les difuntes

Les dues dones desenterrades no tenien relació entre elles

Profanació al cementiri de Santa Perpètua de Mogoda. La nit del dimarts 30 de maig uns intrusos van accedir al recinte d'enterrament i van anar a esbotzar dos nínxols. En van treure els taüts i els cadàvers, i després els van deixar abandonats enmig de la zona enjardinada amb gespa que hi ha al cementiri. Els Mossos estan investigant el cas amb la hipòtesis que els profanadors han de ser lladres que van anar a buscar les joies que suposaven que podien dur els cossos. Els cadàvers exhumats corresponen a dues dones, que van ser enterrades aquest any, una d'elles, i el 2008, l'altra. Una de les dones era nascuda el 1957. Les dues tombes que van ser esbotzades estaven situades a uns metres de distància una de l'altra, i no consta que tinguessin cap relació familiar entre elles que pogués fer pensar que la profanació fos cap revenja a familiars. Tampoc s'han detectat indicis que els profanadors practiquessin cap tipus de ritual estrambòtic amb els cossos, per la qual cosa els Mossos mantenen el mòbil del robatori com el més probable i estan comprovant si a la zona hi ha càmeres de seguretat que haguessin captat els intrusos del cementiri. Quan el dijous al matí, els responsables del cementiri es van adonar de la profanació, els familiars d'una de les difuntes van acudir per interessar-se pel succés. A quarts de dues de la tarda, els cossos van ser retornats als seus nínxols corresponents.

El mes de maig del 2008, els Mossos van detenir un treballador de Cementiris Barcelona per haver profanat una tomba al cementiri de Sant Andreu de la Barca i haver robat una joia valorada en 5.000 euros que ell va vendre per 41 euros. I el setembre del 2010 van detenir un treballador del cementiri de Santa Coloma de Gramenet que havia robat 17 dents d'or de l'ossera, que va vendre per uns 2.000 euros.

Brou amb ossos d'una difunta a Peralada

Mai s'ha resolt l'escabrosa profanació que van perpetrar, l'abril del 2006, uns intrusos que van entrar al cementiri de Peralada, van desenterrar una difunta que feia set anys que era morta i després van fer bullir part dels ossos en una olla. Van deixar al cementiri el fogonet que van fer servir i una tassa disposada de manera que evidenciava que algú s'havia begut el brou. La història fins i tot va inspirar un dels relats literaris de l'obra Còdex 10, del mosso Eduard Pascual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.