Successos

tribunals

Pena de 22 anys per a l'atacant de prostitutes a l'Empordà

Se li atribueixen cinc robatoris, una violació i una falta de lesions

No han quedat acreditats una segona agressió sexual i un altre robatori

El ministeri fiscal demanava 45 anys de presó

L'Audiència de Girona ha condemnat a 22 anys de presó Amat Sey, el veí de Ventalló d'origen gambià que es va dedicar a assaltar prostitutes que paraven en carreteres de l'Alt Empordà. A la primera víctima la va abordar a principi del 2009 al quilòmetre 12 de la GI-623, que va d'Orriols a l'Escala. El detingut va intimidar-la amb un ganivet i, “després d'un intens forcejament”, li va sostreure la bossa de mà, on duia el mòbil. La denunciant va rebre un altre atac l'octubre d'aquell any, en què Sey li va robar un altre telèfon. En aquest episodi no consta que amenacés la noia amb cap arma blanca, sinó que en la sentència es recull que es va aprofitar de la seva “superioritat física”.

A la GI-623 també hi va actuar el 29 d'agost del 2009. Es va dirigir a una altra prostituta que estava sola, li va col·locar el ganivet a l'altura de les costelles i li va prendre la bossa de mà –hi portava el mòbil i 100 euros–. A part d'apropiar-se les seves pertinences, la va arrossegar fins al bosc, la va tirar a terra i la va violar. Gairebé un any més tard, va requerir els serveis sexuals d'una dona que estava a prop del càmping Nàutic Almata de Castelló d'Empúries. Després de mantenir relacions, també li va agafar la bossa i van forcejar fortament. La noia al final va desistir perquè li va posar el ganivet a la panxa i va fugir amb el seu mòbil, un perfum i 300 euros.

L'últim assalt va ser l'agost del 2010. Es va adreçar a una prostituta a la GI-623, la va intimidar amb un tornavís i la va obligar a entrar al cotxe. Sota amenaces de mort, li va prendre dues targetes, un dòlar i un mòbil, que els Mossos li van trobar quan el van detenir. En la sentència, en canvi, es considera que no ha quedat provat que el maig del 2010 violés una noia a prop d'una gasolinera de Camallera ni que li arrabassés la bossa. L'acusat, per a qui el fiscal sol·licitava 45 anys de presó, ha estat condemnat a 22 anys per una agressió sexual, cinc robatoris amb intimidació i una falta de lesions. En conjunt, també ha d'indemnitzar amb 1.850 euros les víctimes, que el van reconèixer per una cicatriu: “Un tret individual i difícilment repetible.” L'advocat de Sey, Javier Rollón, veu desproporcionada la pena i presentarà un recurs, ja que creu que sobretot no ha quedat acreditada la violació.

LA DATA

2009
Els assalts van començar a principi d'aquell any i es van allargar fins l'agost del 2010.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.