Detenen a Barcelona un lladre reincident acusat de nou atracaments en un mes

Amagat amb un casc, va assaltar supermercats del Baix Llobregat, la Selva i el Vallès Occidental

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Horta-Guinardó van detenir aquest lladre multireincident dijous passat, després de constatar que el mes passat s'havien produït diversos robatoris en establiments d'una coneguda cadena de supermercats. En concret, se li imputen nou robatoris a supermercats de Barcelona, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Hostalric i Montcada i Reixac.

En tots els robatoris, les víctimes explicaven que els autors dels assalts eren dues persones que duien un casc posat. Els lladres amenaçava les víctimes amb un ganivet i fugien amb el botí en una motocicleta o en un vehicle que havien estacionat just davant del supermercat. A partir dels testimonis dels fets, els Mossos van iniciar una investigació que va permetre identificar els vehicles que utilitzaven els autors dels assalts i, un cop localitzats els seus propietaris, van executar un dispositiu per detenir-los, segons va explicar ahir la policia catalana. Així, dijous passat, quan el sospitós es va acostar al seu vehicle, policies de paisà van detenir-lo per aclarir la seva autoria en els robatoris. A dins del vehicle, van trobar-hi roba que les víctimes van identificar, i una navalla, un tornavís i un cúter, estris que suposadament s'haurien utilitzat per intimidar les víctimes.

Segons la policia, el company del lladre és un altre veí de Barcelona, de 28 anys, que van detenir fa un mes acusat de participar en un robatori en un establiment de Nou Barris. La policia detalla que tots dos lladres ja havien estat arrestats l'octubre passat per haver comès diversos robatoris amb intimidació. Ara, tots dos tornen a dormir a la presó.

Absolt d'un robatori

M.P

La imputació d'un delicte a un suposat lladre ha de ser ben acurada per part de la policia i la identificació que fan les víctimes també, perquè sinó l'atracament pot quedar impune. Aquest és el cas d'un home, Carlos Gómez, al qual un jutjat penal de Barcelona va condemnar a sis anys i cinc mesos de presó per haver assaltat amb la cara tapada una farmàcia de Sant Boi de Llobregat, el desembre del 2006, i haver-ho intentat en una altra, el febrer del 2007. Ara l'Audiència de Barcelona l'ha absolt del primer robatori perquè el seu reconeixement va ser dubtós. El tribunal considera que la treballadora de la farmàcia assaltada va exposar «trets molt genèrics» de l'acusat, com ara el sexe, l'alçada i la forma de caminar, i cap tret singular. El tribunal, però, manté la condemna, de dos anys i nou mesos, per la temptativa d'atracament a la segona farmàcia, perquè l'empleat va identificar-lo sense dubtes diverses vegades i va veure-li la cara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.