Successos

MEDI ambient

Els caçadors hauran de senyalitzar les batudes

Tot i que no era obligatori, els de la demarcació de Girona ho fan des del 2000

El Departament d'Agricultura va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les novetats que s'han incorporat en la normativa de caça, i que afecten la temporada 2012/2013. La principal variació és l'obligatorietat de senyalitzar les batudes, ja que s'hauran de col·locar cartells visibles que informin sobre la seva realització a les entrades dels camins i a les pistes forestals que condueixin a la zona on s'estiguin fent. Amb aquesta mesura es pretenen evitar accidents durant la pràctica de la caça major. El debat sobre la necessitat que la senyalització fos obligatòria es va reactivar sobretot el gener passat, quan va morir un jove de 24 anys en rebre un tret d'un caçador a Maià de Montcal. El sinistre va succeir quan un veí de Besalú, Joan Bosch, que estava situat en un punt fix del bosc, va veure que es movien uns matolls, es va pensar que al darrere hi havia un porc senglar i va disparar el tret, amb la mala fortuna que la bala va impactar contra el cos d'un noi de Figueres, Abderahim Chticoui, que va morir a l'acte. Els caçadors que participaven en aquesta batuda ja havien senyalitzat l'indret, però la víctima i dos amics més havien arribat abans que els caçadors a la zona, on havien anat a buscar llentiscle.

Diversos membres de la Federació Catalana de Caça a Girona van manifestar ahir que, tot i que fins ara no era obligatori instal·lar els senyals, els caçadors de la demarcació ja en col·loquen des de l'any 2000. “Sempre intentem millorar la seguretat. Amb aquesta qüestió ens hem anat avançant, ja que també vam incorporar la roba d'alta visibilitat”, remarcaven. A banda, una altra de les novetats a les comarques gironines és que, durant el juliol i l'agost, la caça del porc senglar només es podrà dur a terme quan produeixi danys a l'agricultura, i s'haurà de comunicar prèviament als agents rurals o bé als serveis territorials del Departament d'Agricultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.