Successos

Merah ja va passar per la Jonquera el 2007

La Policía Nacional el va controlar un dimecres a la matinada però no tenia cap ordre de recerca ni reclamació

Mohamed Merah, l'assassí abatut pel trets de la policia a Tolosa, transitava per les comarques gironines des del 2007, és a dir, quan devia tenir amb prou feines 18 anys. Se sap de les seves incursions perquè als arxius de la Policía Nacional consta que el dimecres 28 de novembre del 2007 a la matinada, quan Paris vivia una jornada de greus aldarulls i incendis posterior a la mort de dos menors mentre els perseguia la policia, Merah va ser sotmès a un control policial rutinari a la frontera.

El control de la documentació no va comportar cap denúncia ni cap actuació, cosa que permet suposar que en aquells moment no constava cap requeriment de recerca policial ni judicial contra ell, ja que durant l'execució d'aquesta mena de controls la policia comprova sempre, a través de la documentació, que la persona que s'ha aturat, ja sigui d'entrada o de sortida al pas fronterer, no consti com a reclamada per cap estat europeu on tingui comptes pendents amb la justícia.

La presència de Merah a la Jonquera un dimecres de novembre del 2007 a la matinada no permet vincular el seu viatge amb cap trobada de caràcter salafista o terrorista. Per l'hora en què es va controlar el jove, la policia més aviat tendeix a pensar que va passar per la Jonquera no per anar a buscar adoctrinament sinó sexe de pagament en algun dels locals de l'Empordà, tal com fan a diari centenars de joves francesos, alguns dels quals provenen de ciutats molt més allunyades que no pas Tolosa.

En una altra ocasió, el maig del 2008, va ser la policia francesa qui va aturar Merah en un dels seus controls al Pertús, però tampoc consta que se li detectés res irregular ni tampoc es va esbrinar quin era el motiu de les seves anades i vingudes.

LA DATA

28.11.07
Mohamed Merah
va passar per la Jonquera i la policia el va controlar però no tenia cap ordre de recerca ni requeriment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.