Successos

successos

Mor un jove a Maià de Montcal en rebre un tret d'un caçador

Un veí de Besalú va confondre el noi amb un senglar quan va veure que es movien uns matolls al darrere dels quals la víctima recollia llentiscle

L'home, arrestat per homicidi imprudent, va quedar en llibertat amb càrrecs

La batuda del porc senglar d'ahir a Maià de Montcal es va estroncar en sec a causa d'un tràgic accident. El succés va tenir lloc a dos quarts d'onze del matí, quan un dels caçadors del grup va disparar un tret mortal contra un jove de Figueres de 24 anys d'origen marroquí, Abderahim Chticoui, a qui per error va confondre amb un animal. El presumpte autor del tret fatídic va ser Joan Bosch, un caçador expert de Besalú, de 61 anys, i que treballa en el ram de la construcció amb el seu fill. En el moment dels fets, l'home estava situat en un punt fix del bosc, mentre els altres companys seus pentinaven la zona. Tot d'una Bosch va veure que es movien uns matolls, es va pensar que al darrere hi havia un porc senglar i va disparar el tret, amb la mala fortuna que la bala va impactar directament contra el cos de Chticoui, que va morir a l'acte.

La víctima s'havia desplaçat fins a la localitat de la Garrotxa amb dos nois més (concretament, estaven a la zona nord del Clot de Can Travé en direcció a la Mare de Déu del Mont, en un indret amb una densa quantitat de sotabosc). Quan va rebre l'impacte de bala de l'escopeta, el jove estava ajupit i entremig d'unes bardisses, ja que amb els seus amics estava recollint llentiscle: un arbust que s'utilitza per fer rams i corones mortuòries –els agents rurals persegueixen aquesta pràctica perquè hi ha gent que n'agafa sense permís per comercialitzar-lo i, fins i tot, n'envien paquets a altres països–. Quan Bosch es va adonar de la tragèdia, va avisar ràpidament els altres membres de la colla amb qui anava i, sense perdre temps, van alertar els Mossos d'Esquadra.

Fins a l'indret, també s'hi van desplaçar diversos efectius sanitaris, que van atendre l'empresari de Besalú, que va quedar molt afectat com a conseqüència del xoc emocional pel sinistre. Per la seva banda, els dos amics que recollien llentiscle amb Chticoui en un primer moment es van espantar en sentir el tret, van fugir corrents i van pujar al vehicle amb què havien anat de Figueres al terme de Maià de Montcal. Quan estaven marxant amb el cotxe, es van creuar amb integrants del grup organitzat que participaven en la batuda, que els van explicar el que havia succeït, i van fer mitja volta i van tornar.

Negatiu en alcohol

Un cop es va efectuar l'aixecament del cadàver, la Policia de la Generalitat va detenir Bosch per un suposat delicte d'homicidi per imprudència. L'home va ser portat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot, on se li va prendre declaració juntament amb altres testimonis. Després que l'empresari donés la seva versió, va quedar en llibertat amb càrrecs, ja que els investigadors consideren que “no va cometre cap imprudència greu ni tampoc no va actuar amb intencionalitat contra la víctima”. Ara per ara està a l'espera de declarar davant del jutge, que haurà de decidir si li imputa un delicte d'homicidi per imprudència per haver disparat sense veure bé la presa. Els efectius també li van practicar la prova d'alcoholèmia, en què va donar negatiu, i van comprovar que té tant l'assegurança com el permís d'armes en regla.

Diversos caçadors de la de la Garrotxa van comentar ahir que Bosch caça des de molt jove i que és “una persona sensata”. D'altra banda, l'alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, va lamentar profundament els fets i va afegir que es tracta d'una desgràcia per la família i per als amics de la víctima, així com també per a l'entorn proper de Bosch.

LES FRASES

2
Amics
són els que eren al bosc amb la víctima. En sentir el tret, es van espantar i van fugir amb el seu vehicle.

LES XIFRES

24
Anys tenia Abderahim Chticoui, d'origen marroquí. El jove vivia a Catalunya des del 2007.
Els fets van succeir a la zona nord de Can Travé, on hi ha un sotabosc molt dens
Joan Gainza
alcalde de maià de montcal
Un caçador em va trucar per telèfon per explicar-me el que havia passat. La víctima estava al bosc agafant unes herbes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.