Successos

tribunals

Amenaça els Mossos amb una catana a Canet

L'acusat va ser jutjat ahir a Girona. El fiscal demana que pagui una multa

Un jove de 28 anys, Pedro Recuero, va ser jutjat ahir a Girona per haver amenaçat presumptament de mort diversos agents dels Mossos d'Esquadra amb una catana de mig metre la nit del 25 de desembre de 2010, a Canet d'Adri. Els fets van passar davant del domicili de l'acusat, situat al carrer Rocacorba. Pels volts de les deu del vespre, la policia va rebre l'avís que el noi havia intimidat amb l'espasa el seu veí, amb qui es va barallar davant d'un bar del municipi. Durant la sessió oral, els efectius van declarar que, abans que el poguessin desarmar, el processat no va deixar d'esgrimir la catana i de fer moviments d'atac. Un dels policies, a més, va afegir que el detingut els va fer retrocedir “fins a 150 metres”. Recuero, en canvi, va negar al judici haver volgut amenaçar els Mossos i va afirmar que, aquella nit, va veure diverses ombres al davant de casa seva i es va pensar que eren un grup de caps rapats que li volien buscar brega. Va assegurar, així mateix, que va sortir “sense sabatilles ni samarreta” i que va agafar la catana perquè era el que tenia “més a l'abast”.

Pagament de 350 euros

La xicota de Recuero també va sortir de l'habitatge instants després i va convèncer el jove perquè abaixés l'arma. El noi llavors l'hi va entregar a ella i la Policia de la Generalitat el va detenir. L'imputat va passar aquella nit a la comissaria i ja l'endemà, dia de Sant Esteve, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. El fiscal demana que es condemni Recuero a pagar una multa de 350 euros per una falta d'amenaces i una altra per falta de respecte a agents de l'autoritat. El lletrat del jove, Jaume Pararols, va demanar-ne l'absolució perquè creu que “no ha quedat acreditada cap de les faltes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.