Successos

trànsit

Un conductor mor en xocar contra un arbre a Fornells

El sinistre va passar a primera hora del matí al quilòmetre 1 de la carretera que va a Campllong

La víctima era un veí de Vilablareix

Els bombers van haver d'excarcerar-lo de l'automòbil

Un fatídic accident va tenir lloc ahir a les comarques gironines. El sinistre es va registrar quan faltaven vint minuts per les vuit del matí al punt quilomètric 1 de la carretera que enllaça Fornells de la Selva i Campllong, on el conductor d'un vehicle, Moisès Fusté Serra, va tenir una sortida de via i va col·lidir contra un arbre. A conseqüència de la topada, l'home, que era veí de Vilablareix i tenia 35 anys, va morir a l'acte. Al lloc de l'accident s'hi van traslladar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Com que la víctima estava atrapada a l'interior de l'automòbil, els efectius dels bombers van haver de treure la part de dalt del cotxe per rescatar-la. Mentre van durar les tasques dels serveis d'emergències, els agents de la Policia de la Generalitat van tallar la via i van anar donant pas alternatiu: un fet que no va ocasionar retencions, ja que es tracta d'una carretera secundària amb poca afluència de trànsit a primera hora.

Senyal per terra

A causa del fort xoc, el turisme també es va emportar un senyal de trànsit que indica que en aquest tram hi ha revolts –quan els Mossos van finalitzar l'actuació, van tornar a posar vertical l'indicador, deixant-lo lligat amb un precinte al tronc de l'arbre–.

Pel que fa al cotxe –un Seat Ibiza de color blanc–, va ser enretirat de la calçada pels empleats de Grues Antequera, que van dipositar-lo a les seves instal·lacions del carrer Castell de Bellaguarda, al polígon de Taialà de Girona.

2
ambulàncies del SEM
es van dirigir fins al lloc del sinistre. No van poder salvar la víctima, que va morir a l'acte.
5
dotacions dels bombers van participar en les tasques, així com quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra.
35
anys
tenia la víctima, Moisès Fusté Serra. Quan va tenir l'accident, anava sol al cotxe.

Més control de la potència de les motos

El Servei Català de Trànsit (SCT) potenciarà a partir de l'any vinent la utilització policial d'aparells mesuradors de potència dels vehicles, després que en els últims mesos els Mossos han detectat que un alt percentatge de motos no porten el limitador adequat al carnet del motorista. Junt amb aquesta mesura, el director del SCT, Joan Aregio, va explicar ahir que encarregarà un estudi que analitzi el “perquè” s'estan registrant tants sinistres de motocicletes en els últims anys, quan l'accidentalitat en general a les carreteres catalanes ha caigut. Aregio va fer aquests anuncis durant la presentació del pla de xoc contra la sinistralitat de motoristes que han realitzat entre el 10 de setembre i el 13 de novembre els Mossos a diversos punts de la xarxa viària per frenar la tendència a l'alça de la sinistralitat dels vehicles de dues rodes el 2011, amb un repunt de víctimes destacat el mes d'agost (9). Durant el mes de campanya, els accidents de moto s'han reduït considerablement (5). A banda dels controls, i de manera experimental, els Mossos han comprovat la potència d'11 motos, de les quals cinc no s'ajustaven a la limitació que marcaven els carnets de conduir.

a.g.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.