Successos

robatoris a dojo

Hospitalitzat un ancià de Fogars atacat pels lladres

Uns encaputxats van entrar a la masia quan l'home, de 88 anys, encara era al llit, el van tirar per terra i el van lligar i el van lesionar

Van robar la recaptació de la casa rural i del mercat

Assalt violent a can Mas Vila de Fogars de la Selva, una masia que fa de casa de turisme rural i també de producció de fruita que els seus amos venen al mercat de Sant Hilari. Diumenge al matí, quan la parella ja eren al mercat i a la casa només hi quedava l'avi, en Lluís, de 88 anys, dos homes encaputxats van irrompre a la masia de forma violenta i van lesionar l'ancià, que està hospitalitzat des de l'atac.

El matrimoni propietari de can Mas Vila va sortir de bon matí, com cada diumenge cap al mercat de Sant Hilari. Un xic més tard, ho va fer la seva filla, que els va a ajudar els dies de festa, i que abans, però, va anar a acomiadar-se de l'avi, que es queda al llit fins més tard.

Cap a tres quarts de vuit del matí, l'ancià, va sortir de la seva habitació per anar al lavabo. Un cop al passadís es va trobar de cara amb un intrús, tot vestit de negre, encaputxat i amb guants blancs (suposadament de làtex) que sortia de l'habitació de la seva filla i el seu gendre. Darrere del primer encaputxat, va aparèixer un altre home, vestit de forma idèntica del primer. Els lladres van reaccionar clavant una trompada a l'ancià que va caure al terra i es va colpejar el colze contra el sòcol de la paret i el maluc contra el terra.

Ruixat amb esprai

I un cop a terra, els lladres li van entaforar a la boca un jersei del seu gendre, que ell va poder-se treure. Però llavors li van llençar un esprai a la cara i li van lligar els peus amb cinta americana per assegurar-se que no es mouria mentre ells continuaven remenant la casa per saquejar-la. Els lladres es van estar més de mitja hora remenant les diferents estances i tota a questa estona l'home va estar al terra i passant fred, ja que anava amb roba interior. Quan en Lluís va estar segur que els lladres eren fora es va anar recolzant a la paret per intentar incorporar-se i després es va anar arrossegant, d'una punta de casa a l'altra, fins que va aconseguir arribar a la cuina i allà va agafar un ganivet i va aconseguir tallar la cinta que li tenia els turmells estacats i llavors va anar fins al telèfon i va trucar a la policia de Fogars de la Selva, que ràpidament van anar al mas i van alertar la seva família i els van poder dir que l'home estava relativament bé tot i va estat atacat per dos lladres.

L'ancià va haver de ser traslladat a l'hospital on li van posar quatre punts de sutura per tancar-li la ferida del colze i li van detectar una esquerda a l'os del maluc. Per això ahir encara era a l'hospital i s'ha hagut de suspendre la festa del seu 88è aniversari que havien preparat per demà. Les víctimes estan convençudes que els lladres, que van entrar forçant una porta de la part de baix tenien ben preparat l'assalt i sospiten que potser també van ruixar amb esprai el gos. Al lladres no els va veure ningú, tot i que la casa rural, situada en un edifici a pocs metres, estava plena d'inquilins.

Tercer assalt a Fogars

A final de l'any passat, hi va haver dos robatoris violents més a Fogars. El 18 de desembre quatre encaputxats van assaltar el Mas Torres i el 30 de novembre, dues persones grans que viuen a Can Sureda van ser atacats i agredits per quatre encaputxats.

LA DATA

4-11-2011
és el dia
que els lladres encaputxats van assaltar l'ancià de 88 anys a can Mas Vila de Fogars de la Selva.

Ni Brumel, ni joies, només bitllets

En veure's atacat pels intrusos, l'ancià va intentar negociar amb ells preguntant-los què era el que volien i els va oferir les seves colònies, entre elles una ampolla gran de Brumel, que els lladres, que en cap moment no van pronunciar ni una sola paraula, van rebotir amb menyspreu. Els assaltants ho van remenar tot de dalt a baix i tampoc no van mostrar interès per les joies. Només van agafar diners. Van aconseguir la recaptació del mercat del dissabte, els diners que ja havien pagat els clients de la casa de turisme rural, més diners que tenien guardats per pagar factures i també es van endur tots els bitllets que tenia l'ancià a la seva cartera. També van deixar les monedes, a pesar que a la casa hi havia canuts de monedes per fer canvi al mercat. Només volien bitllets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.