Successos

prostitució

L'alcalde de Llers demana endurir les sancions contra els bordells sense llicència

Dels tres locals del poble que funcionen com a prostíbuls, només el Moonight té autorització

El consistori no es planteja ordenar el tancament dels dos altres clubs

“Els Ajuntaments tenim les mans lligades a l'hora d'evitar la instal·lació de bordells, perquè, en ocasions, els empresaris sol·liciten llicència de bar o de discoteca pels seus locals i, un cop estan en marxa, s'hi duen a terme altres activitats.” Aquest doble joc és el que denuncia Carles Fortiana, l'alcalde d'Hostalets de Llers, que detalla que al municipi hi ha tres negocis que funcionen com a bordells, si bé només un d'ells –el Moonight– disposa de llicència com a local autoritzat per a l'exercici de la prostitució. “El consistori va atorgar un permís de bar al Somnis i un altre de discoteca al France Club. El Moonight és l'únic que compleix.” Per reconvertir la situació, creu que la llei hauria de ser més contundent amb els prostíbuls que no estan permesos: “Des de l'Ajuntament, informem els Mossos d'Esquadra amb regularitat. Quan es fan controls als dos locals que se salten la normativa, només s'acostuma a posar una petita denúncia als amos. Una de les excepcions va ser al maig, quan van detenir el propietari del Somnis, on van trobar una noia de 14 anys. És vox populi que també s'exerceix la prostitució en pisos de Llers, però en el consistori no en tenim constància. És molt difícil d'esbrinar i, a més, a la població no hi ha policia local, que podria efectuar inspeccions.” De moment, però, l'Ajuntament no es planteja cap mesura més dràstica com ara el tancament dels clubs sense llicència: una iniciativa que va acabar aplicant el batlle de Pont de Molins amb la discoteca 2+2, quan l'agost del 2009 va ordenar que la precintessin en considerar-la un “prostíbul encobert” i perquè ocasionava molèsties als veïns.

A Llers, es va desenvolupar part d'una operació de la Policía Nacional que va saltar a la llum la setmana passada. Van ser detinguts 13 proxenetes i es van alliberar dues germanes de 15 i 16 anys a qui explotaven sexualment a Girona i en aquest poble de l'Alt Empordà. Des del Moonight es recalca que les joves mai no han treballat al local i que, per tant, el negoci no té cap mena de relació amb aquest assumpte. Fonts de la investigació, precisament, van confirmar que els rufians i la mare de les menors les obligaven sobretot a mantenir relacions en cases particulars, on passaven més desapercebudes.

LA FRASE

És ‘vox populi' que al poble s'exerceix la prostitució en pisos, però en el consistori no en tenim constància
Carles Fortiana
batlle d'hostalets de llers


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.