Successos

Maresme

La policia de Sant Cebrià tanca a la nit

L'Ajuntament diu que no té diners per assumir més plantilla

Deriva el servei nocturn al 112 i als Mossos

Sant Cebrià de Vallalta, situat a l'interior del Maresme i amb 3.400 habitants, fa setmanes que no disposa de cap agent a la nit. A partir de les onze, l'agent de torn connecta el contestador i tanca la porta fins l'endemà a les set del matí. Aquesta situació, de la qual no s'ha informat la població, ha començat a generar un cert malestar entre els veïns, sobretot entre els que han necessitat el servei en aquestes hores i s'han trobat que un missatge telefònic els recomanava trucar al 112.

Segons l'alcalde de Sant Cebrià, el socialista Pere Vega, la decisió d'anul·lar el torn de nit respon tant a un estalvi per a la hisenda municipal com a la possibilitat d'aprofitar l'augment de la plantilla dels Mossos a la comissaria d'Arenys de Mar, de la qual depèn Sant Cebrià i que pot assumir el servei. “No podíem contractar dos agents més que garantissin un servei adequat i vam haver de derivar les tasques de seguretat al cos policial català”, explica.

Sense canvis

Per l'alcalde, el nou horari de la policia no ha afectat “gens” la seguretat del municipi, amb prop de 16 km² de territori i tres urbanitzacions. “Se n'ha informat a qui ha preguntat per les modificacions, però tampoc n'hem fet una gran difusió per evitar crear una sensació errònia d'inseguretat entre els veïns”, justifica el cap del govern, on també hi ha representats els independents de Tots per Sant Cebrià, ERC i l'Entesa d'Esquerres-ICV.

La policia de Sant Cebrià la integren cinc agents i dos administratius, que es reparteixen en torns de matí i tarda. El cap del cos policial, Jordi Nogueras, insisteix que la nova situació no s'ha traduït en un increment del nombre de delictes i que la feina dels agents se centra ara a resoldre incidències i a fer més hores de patrullatge pels carrers. “Es va avaluar com afectaria al servei l'anul·lació d'un torn i es va decidir que el de la nit era el que menys conseqüències portaria”, assenyala. Tot i això, Nogueras confirma que, en casos puntuals de celebracions populars, els agents locals també patrullen a la nit. “Tenim una bossa d'hores que invertim en aquestes demandes puntuals.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.