Successos

Operació Benazir: de Son Banya de Palma a Maçanet de la Selva

L'operació contra el narcotràfic que la Guàrdia Civil de la comandància de Girona va fer dimecres a la Jonquera va coincidir amb la segona fase de l'operació Benazir, iniciada a principis de mes al barri de Son Banya de Palma de Mallorca i que s'ha fet aquesta setmana a Terrassa, Rubí, Tordera, Fogars de la Selva i Riells i Viabrea. En total es van fer 11 detencions (el mateix nombre que a la Jonquera), es va desmantellar un laboratori on es processava la droga i es van comissar 244.000 euros, dos cotxes, sis armes, dos quilos i mig d'heroïna, 3,3 quilos de cocaïna, un quilo de morfina i 2,7 quilos de diferents substàncies per tallar la droga. Entre els detinguts a les poblacions gironines hi ha Antonio Ugal Lorente, Pascual Ugal Arnedo, Antonio Ugal Arnedo, José Antonio Fajardo Fajardo, Rosa Fajardo Fajardo, Manuel Fernández Cortés, Laura Martínez Moure, Manuel Navarro Ruiz i Javier Giménez. Un dels punts on es va centrar l'operació va ser a Maçanet de la Selva, on es van escorcollar tres domicilis, al carrer Pinetell, al carrer Escarlet i a l'avinguda de la Selva, on es va comissar un vehicle i uns 18.000 euros en efectiu.

L'operació, dirigida per un jutjat de Palma de Mallorca, va començar arran del comís d'un quilo d'heroïna amagada dins d'un cotxe, que va ser trobada al port de Palma. Arran d'aquesta troballa, la Guàrdia Civil va muntar una important operació al barri de Son Banya de Palma, on van practicar nou escorcolls consecutius en domicilis d'aquest poblat gitano. En els escorcolls es van comissar 9.000 euros, tres armes, dos vehicles de gamma alta, 106 paperines d'heroïna i mig quilo de marihuana. Es van arrestar vuit persones, entre elles una dona anomenada La Paca i el seu nebot, El Forrito, considerats els capitostos del clan dels distribuïdors de droga a Son Banya.

A partir de l'operació de Son Banya, la Guàrdia Civil va descobrir que, com era lògic, els proveïdors de la droga en aquest barri marginal de Palma de Mallorca eren gent que tenien la seva base d'operacions a Catalunya i van seguir la pista fins a arribar a les persones ara arrestades a poblacions de les comarques gironines i barcelonines. Els detinguts van començar a passar a disposició judicial ahir als jutjats de Santa Coloma de Farners i Arenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.