Successos

policial

Detenen el sospitós d'un crim a Figueres el 2010

Baltasar Sánchez Rey ha estat detingut a França, on es va evadir després de la mort a cops de pala d'un conductor a la rotonda de Vilatenim

Baltasar Sánchez Rey, el veí de Figueres que era buscat per l'assassinat de Bachiri Benaissa el 4 d'agost del 2010 a Figueres, ha estat localitzat i detingut a l'Estat francès. El fets que se li imputen van passar a la rotonda de Vilatenim cap a quarts d'una del migdia quan el cotxe que conduïa Benaissa, un Fiat Punto amb matrícula 7583 GBT, i el camió furgoneta Iveco amb matrícula B-0925-UM, que circulaven en direcció cap a Figueres, van fregar a la rotonda del Carrefour. Tots dos vehicles es van aturar en una entrada i els conductors van baixar i es van posar a discutir de forma virulenta per la petita topada, que havia provocat un bony al costat esquerre del turisme. En un moment de la discussió, els homes de la furgoneta van agafar una pala del remolc del seu vehicle i van colpejar al cap el conductor del Fiat Punto, i després van fugir deixant malferit el conductor del Fiat, que va morir.

La furgoneta, que des d'un primer moment es va relacionar amb Sánchez Rey, va ser trobada abandonada a Cabanes i des del primer dia es va expedir una ordre de detenció de Sánchez Rey com a sospitós del crim. Uns dies després de l'homicidi, els Mossos van detenir un noi de divuit anys que l'acompanyava a la furgoneta acusat d'encobriment, però va quedar en llibertat. Sánchez Rey, que ja tothom sospitava que s'havia evadit a França, feia poc que havia sortit de la presó quan va passar el cas de Vilatenim. Sánchez Rey, que ara té 44 anys, havia estat condemnat el 1993 a 44 anys per la violació i el robatori perpetrats contra una autoestopista holandesa a Vilafant. Sánchez Rey i un altre home, que circulaven amb un R-6, van pujar l'autoestopista (que s'estava en un càmping de la Garrotxa) a la sortida de Figueres i després la van dur a un descampat on la van violar i li van robar 103.00 pessetes.

Quan va ser detingut en relació amb la violació de l'autoestopista (en aquella ocasió també va ser clau el cotxe i la seva matrícula) Sánchez Rey va intentar proporcionar-se una coartada que, si més no, era enginyosa. Dues dones van testimoniar que el dia dels fets Baltasar era a casa seva cuidant dels nens i planxant la robat i fent les tasques de la llar. El jutge no es va empassar la coartada i el va enviar a la presó. Després de sortir de la presó Baltasar Sánchez Rey, que ja té diversos néts, havia tornat a viure a Figueres i es dedicava al negoci de la ferralla. Als seus conegut els havia explicat que tenia pànic a haver de tornar a la presó. De moment està detingut.

LA DATA

4.8.2010
és el dia
de l'homicidi del conductor i el dia que Baltasar Sánchez va desaparèixer de Figueres.

LA XIFRA

44
anys de presó
li va imposar l'Audiència de Girona el 1993 per la violació de l'autoestopista holandesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.