Successos

successos

Causen destrosses i roben en tres esglésies de Camprodon

Els acusats, que ja han estat detinguts pels Mossos, són dos veïns de Sant Pau de Segúries i un altre de Llanars

Es van apropiar de les caixes d'almoines, d'una taula, una llanterna i una medalla

Els Mossos d'Esquadra de Ripoll van detenir, els dies 19 i 20 de setembre, dos veïns de Sant Pau de Segúries i un altre de Llanars per haver robat en tres centres de culte de Camprodon. El primer santuari afectat va ser el de la Mare de Déu del Remei, on els acusats van irrompre el 7 de juliol. Per poder accedir-hi, van trencar els llistons de fusta de la porta principal, on van fer palanca amb l'ajuda d'una pota de cabra. Ja a l'interior, van forçar un calaix i se'n van emportar la capsa de les almoines. El botí, però, no va semblar suficient als delinqüents, que van tornar a provocar danys a l'església dos mesos més tard, sense que en aquesta ocasió el mossèn trobés a faltar cap pertinença.

A part d'aquests episodis, la Policia de la Generalitat va tenir coneixement que la matinada del 18 al 19 de setembre els sospitosos havien actuat una altra vegada contra dos centres de culte més del terme municipal: l'església de Santa Maria i la del Carme. En aquests assalts, els arrestats es van endur una taula, una llanterna, una medalla, així com els recipients que contenien els donatius dels feligresos. Davant d'aquests nous successos, els agents de la Policia de la Generalitat, que ja tenien oberta una investigació per tal d'esbrinar qui eren els responsables, finalment van aconseguir identificar i detenir un dels tres còmplices el mateix dia 19.

No van transcórrer ni 24 hores del primer arrestament que els efectius van enxampar els dos altres suposats lladres. Totes les hipòtesis apunten que tan sols un dels veïns de Sant Pau de Segúries, de 28 anys, hauria participat en els tres robatoris amb força; mentre que els altres dos l'haurien acompanyat cadascun d'ells en un dels cops. Tots els detinguts, que arrosseguen antecedents, ja han declarat als jutjats de Ripoll.

LA DATA

7.7.2011
Va tenir lloc el primer robatori.
Un dels arrestats va irrompre a l'ermita del Remei i es va endur els donatius.

LA XIFRA

4
Bars
de Palafrugell han patit robatoris aquest mes. Els lladres s'han emportat els diners de les escurabutxaques.

Identifiquen tres lladres de bars a Palafrugell

La recaptació de les màquines escurabutxaques. Era el botí que buscaven tres joves que han estat detinguts per haver robat en quatre bars de Palafrugell. La investigació d'aquest cas ha anat a càrrec dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà, en col·laboració amb la policia local del municipi. Les sospites envers els arrestats van començar el 6 de setembre, quan un agent dels Mossos que estava fora de servei va observar que els nois miraven de manera insistent els clients d'un local que estaven jugant en les màquines. Instants després, el mateix efectiu estava passejant per un carrer i va tornar a creuar-se'ls sortint d'un altre bar. Ja cap al tard, el policia va entrar a treballar al torn de nit i va veure novament els sospitosos en un tercer establiment, en aquest cas de Mont-ras. Amb el seu company de patrulla va identificar els joves, que van ser detinguts el dia 19, després que les investigacions permetessin relacionar-los amb quatre robatoris amb força. Els arrestats, dos dels quals tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.