Successos

JUDICIAL

Petició de 14 anys de presó per a dos mossos per torturadors

El fiscal els acusa també de detenció il·legal i lesions al ghanès que havia estafat els empresaris de Grues Font amb el sistema dels bitllets tintats

Els germans Font s'enfronten una pena de 10,5 anys

Dura petició de la fiscalia per als cinc implicats en la pallissa a Justin Hapi, el ghanès especialista a fer el truc dels bitllets tintats que el març del 2010 va acabar hospitalitzat després que dues de les seves víctimes, els propietaris de Grues Font, i tres amics seus (dos mossos i un pagès) provessin amb mètodes intimidatoris de fer-li retornar els més de 40.000 euros que els havia estafat. La fiscalia demana catorze anys de presó per als dos mossos d'esquadra (Fausto Ricardo Hermida Pino i José Luis Cabrera Soriano, acusats de detenció il·legal, lesions i tortures; deu anys i mig de presó per als germans Alejandro i Josep Maria Font Busquets (els amos de Grues Font), acusats de detenció il·legal, lesions i amenaces, i vuit anys i mig de presó per a Jordi Cantenys Murrolla, un ramader amic dels germans Font, acusat de detenció il·legal i lesions.

El fiscal en el seu escrit d'acusació considera que Alejandro Font (que s'havia deixat engalipar per Hapi i li havia entregat més de 40.000 euros) es va posar d'acord amb el seu germà, els dos mossos i el ramader Cantenys perquè l'ajudessin a recuperar els diners perduts. El fiscal considera que van actuar a través d'un pla preconcebut, de manera que Alejandro Font va anar a trobar Hapi a la plaça de l'Estació de Figueres i el va convidar a un cafè. Després, sempre segons el relat del fiscal, Alejandro Font li va dir que el portaria a Girona amb la seva furgoneta, però el que va fer va ser dur-lo cap a la nau de Grues Font, tal com havien convingut amb els altres quatre. Un cop dins de l'empresa el va conduir fins a la sala de juntes i va dir a Hapi: “Tu ets un negre menys, un negre mort”, per tal d'atemorir-lo. Després van entrar a la sala els mossos Fausto Ricardo Hermida i José Luis Cabrera, que estaven de servei (de paisà) i havien anat a l'empresa amb el vehicle policial que aquell dia tenien assignat. “Som policies i tu ets un negre mort”, li van dir, i el van fer posar contra la paret amb les mans obertes i el van escorcollar. Quan el van deixar girar, Hermida li va clavar una bufetada i després José Luis Cabrera i Jordi Cantenys es van ocupar de lligar-lo de peus i mans amb brides. Hapi els va demanar que si eren policies el portessin a comissaria, i els mossos li van respondre: “Calla. Tu ara ets mort. No miris.” I li van començar a donar cops als ulls perquè no mirés. Un cop immobilitzat, sota les ordres d'Alejandro Font, els altres homes van començar a colpejar Hapi i els dos mossos també li van ensenyar les pistoles per espantar-lo més. Després d'una tanda de cops, els mossos van lligar Hapi amb una corda al coll, la van estrènyer fins a gairebé asfixiar-lo i el van arrossegar amb la corda escales avall i el van tancar dins d'un magatzem, on el van tenir uns 10 minuts.

Després d'aquesta estona tancat, Josep Maria Font el va treure del magatzem estirant-lo amb la corda que encara duia al coll i a empentes el va fer entrar a la part del darrere de la furgoneta, que va tornar a conduir Alejandro Font. Hapi va aconseguir treure's les brides, va poder obrir la porta del darrere i va saltar a la carretera i va començar a cridar demanant auxili.

Alejandro i Josep Maria Font van descobrir que el presoner havia saltat del vehicle, es van aturar i van baixar i, agafant-lo un pels peus i l'altre pels braços, van intentar tornar-lo a pujar al vehicle. Però el van haver de deixar i fugir perquè un conductor s'havia aturat i corria a auxiliar la víctima, que tenia ferides greus i va haver de ser hospitalitzada. A part de les penes de presó el fiscal demana que indemnitzin Hapi amb 5.886 euros pel mal que li van fer, tant per les lesions sofertes, com per les seqüeles i els perjudicis estètics.

LA FRASE

Calla, tu ara ets un negre mort. No ens miris
Fausto Hermida i José Luis Cabrera
Mossos d'esquadra acusats de tortures, detenció il·legal i lesions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.