Successos

robatoris a dojo

Presó per a dos lladres violents que actuaven a Figueres

Els atracadors van abordar una dona que sortia de treballar, la van amenaçar amb una navalla i la van tirar a terra

També van assaltar la conductora d'un vehicle

Els Mossos d'Esquadra de Figueres han detingut dos veïns de la ciutat, de 27 i 30 anys, que aquest mes han protagonitzat dos robatoris en què no han dubtat a actuar de manera violenta contra les seves víctimes. El primer assalt va tenir lloc el dia 16 a les deu del vespre, quan van abordar una dona que sortia de treballar, al carrer Balmes. Els dos amics la van acorralar i la van amenaçar exhibint una navalla. La denunciant, molt espantada, els va donar la bossa de mà, així com un petit maletí on tenia guardada documentació laboral. Apropiar-se de les pertinences de la víctima, però, no va semblar suficient als lladres, que abans de fugir corrent la van empènyer i la van fer caure a terra.

Tan sols quatre dies més tard, van tornar a entrar en acció. En aquest cas, el robatori va ser al carrer Empordà, on els delinqüents es van acostar de sobte a un vehicle, van trencar un vidre, van posar un ganivet al coll a la conductora i van sostraure la bossa de mà que l'acompanyant duia al damunt de les cames.

Arran d'aquests episodis, la Policia de la Generalitat va iniciar una investigació per determinar-ne l'autoria. De bon principi, ja van sospitar que darrere els fets hi hauria les mateixes persones per la coincidència en les hores dels assalts i perquè la violència emprada era desmesurada i gratuïta. Finalment, els agents van aconseguir detenir el dia 23 un dels individus i l'endemà, el seu còmplice. Els arrestats van passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar el seu ingrés a la presó com a presumptes responsables dels robatoris amb violència i intimidació. Tots dos, a més, tenien antecedents. El jove de 27 anys n'acumula una vintena pels mateixos fets, per robatoris amb força i per atemptat a l'autoritat, i l'altre en té un parell per un delicte contra la salut pública i per un altre assalt.

LA DATA

16.8.2011
El dia en què els acusats van perpetrar el primer robatori.
Quatre dies més tard van cometre el segon.

LA XIFRA

20
Antecedents són els que acumula un dels arrestats per robatoris i per atemptat a l'autoritat.

Nit de vidres trencats i saquejos a Santa Pau

Els lladres van treballar de valent la nit de diumenge a dilluns a Santa Pau i van saquejar almenys cinc vehicles després de trencar-ne els vidres. Un dels vehicles afectats va ser un camió propietat d'un transportista de la població que estava aparcat al carrer de les Escoles, davant mateix de l'habitatge del seu propietari. Els delinqüents van trencar els vidres laterals de la cabina i van agafar tots els aparells que van ser del seu interès, com ara el GPS, de l'interior del vehicle. L'afectat lamentava molt més els danys ocasionats als vidres que no pas la pèrdua dels objectes, ja que els vidres que li van trencar són molt valuosos i com a mínim tardarà dos dies a poder-los tornar a posar, i això va suposar que ahir hagués de demanar una tractora de reposició per poder fer el viatge a Madrid que tenia programat. Els altres vehicles afectats són dos tot terrenys i dos turismes. Dos estaven aparcats a la zona del recinte medieval i els altres, a la zona de l'aparcament davant d'un taller mecànic. En tots els casos, el lladre o lladres van provar de fer palanca a la juntura del costat del vidre per treure'l però van acabar esmicolant-lo i després van remenar l'interior dels cotxes i en van agafar els objectes de valor: CD, radiocassets, eines... Els afectats van presentar denúncia dels robatoris als Mossos, que ahir mateix van començar a fer gestions per intentar identificar els lladres. Un veí del poble va assegurar que diumenge al vespre va veure un jove que es movia en bicicleta i que rondava de manera sospitosa fixant-se de forma especial en els vehicles que hi havia aparcats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.